GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία ανακοίνωσε το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων

Το συνδικάτο VC των Γερμανών πιλότων καλεί σε απεργία αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, στον γερμανικό αερομεταφορέα Λουφτχάνσα μ...


Το συνδικάτο VC των Γερμανών πιλότων καλεί σε απεργία αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, στον γερμανικό αερομεταφορέα Λουφτχάνσα μετά την αποτυχία των συνομιλιών για συνταξιοδοτικά ζητήματα.
Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες, έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το συνδικάτο VC ανακοίνωσε πως η πανεθνική απεργιακή κινητοποίηση θα διαρκέσει από το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 23:59 της Τρίτης (τοπική ώρα, 00:59 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) για τις μικρές και μεσαίες πτήσεις, καθώς και από τις 03:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 23:59 της Τρίτης (τοπική ώρα, 00:59 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Η Λουφτχάνσα ανακοίνωσε πως η απεργία είναι τελείως δυσανάλογη και ζήτησε την άμεση επανάληψη των συνομιλιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έκανε παραχωήσεις κατά τις πρόσφατες συνομιλίες, προσφέροντας μεταξύ άλλων μια μισθολογικής αύξησης 5%, αλλά επανέλαβε πως δεν θα δεχθεί το αίτημα οι νέοι πιλότοι, όπως κι αυτοί που εργάζονται ήδη στην εταιρία, να μπορούν να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 55 ετών.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση