GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατασχέσεις ακατάλληλων ψαριών και ακτινιδίων στον Πειραιά

Στη δέσμευση μεγάλης ποσότητας νωπών ψαριών στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και ακτινιδίων στην κεντρική λαχαναγορά... του Ρέντη...



Στη δέσμευση μεγάλης ποσότητας νωπών ψαριών στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και ακτινιδίων στην κεντρική λαχαναγορά...

του Ρέντη προχώρησαν ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις 31-10-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν 44 ιχθυοκιβώτια με μπαρμπούνια Ιταλίας συνολικού βάρους 264 κιλών.

Τα παραπάνω αλιεύματα, που βρέθηκαν εκτεθειμένα προς πώληση στο χώρο του δημοπρατηρίου και σε ψυκτικό θάλαμο της Ιχθυόσκαλας, κρίθηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση, τις προδιαγραφές και τους κανόνες παραγωγής και εμπορίας.

Τα συγκεκριμένα αλιεύματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά. Παραμένουν επίσημα δεσμευμένα με ευθύνη του ιδιοκτήτη και η περαιτέρω τύχη τους θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επίσης, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 180 χαρτοκιβώτια των 10 κιλών με ακτινίδια συνολικού καθαρού βάρους 1800 κιλών, επειδή δεν πληρούσαν τις ελάχιστες ειδικές ποιοτικές προδιαγραφές ωρίμανσης και εμπορίας.

Οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες τροφίμων από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα, σε όλη την τροφική αλυσίδα και σε όλα τα σημεία πώλησης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση