GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεκόρ πενταετίας για τις φιλανθρωπίες εκατομμυρίων

Οι φιλανθρωπίες εκατομμυρίων άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 πέρυσι φτάνοντας τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια και έχοντας στην...


Οι φιλανθρωπίες εκατομμυρίων άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 πέρυσι φτάνοντας τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια και έχοντας στην κορυφή ονόματα δωρητών όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ.
Η συνολική αξία των δωρεών εκατομμυρίων αυξήθηκε το 2013 κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έκαναν αυτές τις δωρεές μειώθηκε σημαντικά κατά την αντίστοιχη περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιδιωτική τράπεζα, Coutts.
Τρεις μεγάλοι δωρητές κυριαρχούν.
Το Ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς έδωσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 1,8 δισ. δολάρια.
Ο Γουόρεν Μπάφετ έδωσε στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς 2 δισεκατομμύρια δολάρια ως ετήσια συνεισφορά στη δωρεά των 30 δισ. δολαρίων που είχε εξαγγείλει το 2006.
Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλλα Τσαν, έδωσαν 1 δισ. δολάρια σε Ίδρυμα της Σίλικον Βάλεϊ.
Από τα 16,9 δισ. δολάρια που δόθηκαν ως δωρεές, το 21% ήταν πάνω από 10 εκατομμύρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό την προηγούμενη χρονιά δεν ξεπερνούσε το 17%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση