GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχαιρετήστε τις περιττές θερμίδες

Με κάποιο τρόπο, οι έξτρα θερμίδες φαίνεται να βρίσκουν πάντα το δρόμο τους προς το τραπέζι σας κι έτσι σας αποτρέπουν από το να πετ...


Με κάποιο τρόπο, οι έξτρα θερμίδες φαίνεται να βρίσκουν πάντα το δρόμο τους προς το τραπέζι σας κι έτσι σας αποτρέπουν από το να πετύχετε τους στόχους σας στον τομέα της υγιεινής διατροφής. Εσείς μπορείτε να μην αφήσετε να συμβεί κάτι τέτοιο, ακολουθώντας μερικές πολύ απλές συμβουλές.
1. Να παίρνετε υγιεινά σνακ στη δουλειά
Η τσάντα με το κολατσιό σας πρέπει να περιλαμβάνει πάντα αρκετά φρούτα, ωμά λαχανικά και ξηρούς καρπούς για να μείνετε χορτασμένη όλη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η στιγμή που θα πεινάσετε, δε θα αρπάξετε την πρώτη σοκολάτα που θα βρείτε από τον αυτόματο πωλητή. Αντιθέτως, θα ικανοποιήσετε την όρεξή σας με ένα υγιεινό σνακ, το οποίο έχει πολύ λιγότερες θερμίδες και πολλά περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
2. Να τρώτε ξηρούς καρπούς
Αν μπορείτε, προσπαθήστε να τρώτε ανάλατους ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και περιέχουν αρκετές θερμίδες, αξιοποιούνται στη θρέψη και σας κρατάνε χορτάτη για περισσότερη ώρα. Οι σοκολάτες και τα ζαχαρωτά έχουν πολλές θερμίδες κι επιπλέον δε σας χρησιμεύουν σε κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμα και να σας αφήσουν πεινασμένη, με άδειο στομάχι.
3. Παραλείψτε το ψωμί
Αν και δε σας συστήνουμε να καταργήσετε ολόκληρη ομάδα τροφίμων από την καθημερινή σας διατροφή, είναι καλύτερα να μειώσετε την ποσότητα του ψωμιού που καταναλώνετε. Μπορεί να είναι νόστιμο, όμως έχει πολύ μικρή διατροφική αξία. Να επιλέγετε πάντα το ψωμί ολικής αλέσεως, αλλά προτιμήστε να γεμίζετε το τραπέζι σας με λαχανικά και πρωτεΐνες. Αυτές οι περιττές θερμίδες που έχει το ψωμί σας προσθέτουν βάρος πολύ γρήγορα.
4. Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά και τους χυμούς με νερό
Για το γεύμα ή το δείπνο, συχνά επιλέγουμε αναψυκτικά ή χυμούς, τα οποία όμως έχουν πολλές θερμίδες και πολλή ζάχαρη. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε σίγουρα να ελαττώσετε και να το αντικαταστήσετε με νερό. Τα ζαχαρούχα ποτά σας χορταίνουν και καταλαμβάνουν το χώρο στο στομάχι σας που θα έπρεπε να γεμίζει με καλής διατροφικής αξίας θερμίδες. Πολλές φορές μάλιστα, δεν υπολογίζουμε καθόλου την ποσότητα των θερμίδων που περιέχουν και το παρακάνουμε με αυτά τα ποτά.
5. Ξεχάστε τις συσκευασμένες σάλτσες για τη σαλάτα
Τα μόνα dressing που θα έπρεπε να προσθέτετε στη σαλάτα σας είναι ελαιόλαδο και ξύδι. Αυτά είναι τα μόνα γευστικά dressing που είναι ταυτόχρονα και καλά για την υγεία σας και αποτελούν ένα τεράστιο μέρος της Μεσογειακής διατροφής. Οι συσκευασμένες σάλτσες έχουν πολλές θερμίδες και είναι απλά περιττές.
Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση