GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποκαλύπτει ο Κικίλιας για τους πυρήνες της διεθνούς τρομοκρατίας στην Ελλάδα;

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βα...

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σε σχέση με τις αρμοδιότητες του υπουργείου του...
Όπως αναφέρει το "protothema" ο κ. Κικίλιας, στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, είπε ότι με τον κ. Παπούλια συζήτησαν για το ταξίδι του στην Αμερική και τις εξελίξεις σε σχέση με την ασφάλεια. Είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ έχουν ψηλά στη λίστα το θέμα των τζιχαντιστών.
Επίσης, στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και πρόσθεσε πως πρόκειται για δύο ζητήματα που συνδέονται.
Ο κ. Κικίλιας είπε ότι είναι επιβεβλημένες οι διεθνείς συνεργασίες και σημείωσε πως η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας, είναι μια χώρα που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, είπε ότι ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίμονος.
«Δεν υπάρχουν πυρήνες της διεθνούς τρομοκρατίας στην Ελλάδα» σημείωσε και επισήμανε πως η χώρα μας είναι πύλη εισόδου και εξόδου και, ως εκ τούτου, «πάντα πρέπει να προσέχουμε, να είμαστε σε εγρήγορση».

Νωρίτερα, κατά την υποδοχή του κ. Κικίλια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι δύο άνδρες εξήραν την αυτοθυσία των νέων Ελλήνων που υπηρετούν στην αστυνομία και δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά της εγκληματικότητας.
Κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο, οι κ.κ. Παπούλιας και Κικίλιας εστίασαν στην ανάγκη να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.
Είπαν, συγκεκριμένα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας καλωσορίζω, κύριε Υπουργέ. Σας συγχαίρω: εσάς, τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας για τον επίπονο και επίμονο αγώνα εναντίον της εγκληματικότητας. Και η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας είναι βασική προϋπόθεση για τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας. Σας συγχαίρω ακόμα μια φορά για τις επιτυχίες που έχετε σε αυτόν τον αγώνα, που πολλές φορές κινδυνεύει και η ζωή τους.
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, εκ μέρους όλης της Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των ανδρών και γυναικών που φορούν στολή, αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Νομίζω ότι είναι υπέρτατο αγαθό η ασφάλεια. Είναι προϋπόθεση και για τις επενδύσεις και για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη. Και, μετά λόγου γνώσεως, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και εντός των πυλών αλλά και στο εξωτερικό -θα σας ενημερώσω για το πρόσφατο ταξίδι μου στην Αμερική- έτσι ώστε να εμπεδωθεί σε όλους ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα και ότι αυτό είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έρθουν και άλλες επενδύσεις εδώ, για να υπάρξει τελικά ανάπτυξη, να ευημερήσει ο λαός μας.
Αλλά σίγουρα αυτό που είπατε είναι πρώτο: να αισθάνονται οι συμπολίτες μας ασφαλείς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να 'στε καλά, κύριε Υπουργέ. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση