GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση Δένδια για τα χρέη

«Η διευθέτηση των χρεών των εμπόρων και των μικρών επιχειρήσεων από τη Βουλή των Ελλήνων, την οποία είχα την τιμή να εισάγω ως...



«Η διευθέτηση των χρεών των εμπόρων και των μικρών επιχειρήσεων από τη Βουλή των Ελλήνων, την οποία είχα την τιμή να εισάγω ως Υπουργός Ανάπτυξης στην εθνική αντιπροσωπεία, απελευθερώνει την πραγματική οικονομία από ένα τεράστιο βάρος που της επισώρευσε η οικονομική κρίση.

Πρόκειται για μία ρύθμιση που αφορά 180.000 επιχειρήσεις και πολύ περισσότερους εργαζόμενους, η οποία θα συμβάλλει στη δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας, του υπ’ αριθμόν 1 προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Το νομοθέτημα αυτό εντάσσεται σε μία ολιστική προσέγγιση, η οποία, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν την Ελλάδα της κρίσης.

Ο παραγωγικός ιστός οφείλει πλέον να αξιοποιήσει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Σαμαρά, όπως οφείλει επίσης ο τραπεζικός τομέας να εφαρμόσει πλήρως τις προβλέψεις της, επιδεικνύοντας στο σύνολό του την ευρύτητα πνεύματος που επέδειξε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, στις δηλώσεις στις οποίες προέβη εκ μέρους όλου του τραπεζικού κλάδου, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, παρόντος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Ελπίζω ότι με την ίδια ευθυκρισία θα αντιμετωπισθεί και το ζήτημα της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη αναγνώρισης της προσπάθειας των ενήμερων οφειλετών. Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη την απαιτούμενη ώθηση που θα δημιουργήσει η απελευθέρωση από βάρη του 30%, τουλάχιστον, του ενεργού οικονομικά πληθυσμού».

1 σχόλιο

  1. Οταν..τι σημασια εχει το Καλο..αν δεν υπαρχει το κακο..τοτε γιατι να μην "δημιουργήσουν προβλημα"..για να "πουλησουν" (ακομα & κομματι-κομματι) την "λυση".
    Τοοοσο καλα δηλαδη.
    & οποιος δεν "χειροκροτει" ισως & να τιμωρηθει ?

    αν όπως ΚΑΝΕΙΣ δεν επιθυμει να του ΧΑΡΙΖΟΥΝ (βλπ. υποχρεωση)..
    τοτε γιατί να επιθυμεί να τον ΚΛΕΒΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση