GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: «Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην συνεδρίαση των γραμματέων και του οργανωτικού γραφείου επανέλαβε πως δεν πρόκειται να κάνει αποδ...


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην συνεδρίαση των γραμματέων και του οργανωτικού γραφείου επανέλαβε πως δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή καμία συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
«Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου φαίνεται ότι τελειώνει. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κάνουμε αποδεκτή οποιαδήποτε συμφωνία θα υπάρξει από αυτή τη Βουλή με αυτή την κυβέρνηση που θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται. Ο Σαμαράς θέλει να εμπλέξει τη διαπραγμάτευση στο πακέτο των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα σε σχέση με την προεδρική εκλογή.»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Α. Τσίπρας και για τις συμμαχίες και για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που συζητείται έντονα στο εσωτερικό του κόμματος.
«Οι αντίπαλοί μας θα προτιμούσαν να έχουν απέναντί τους έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα έλεγε με ανευθυνότητα ότι δεν τον ενδιαφέρει το ορόσημο των 180 και άρα δεν ανοίγει τη συζήτηση της διεύρυνσης με αξιοπιστία, σε προγραμματική βάση και με προσωπικότητες που δεν προέρχονται από τον δικό του χώρο.
Χωρίς να γινόμαστε πλυντήριο, θα συγκροτήσουμε σε αξιόπιστη βάση, με προγραμματικούς όρους, έντιμα και ανοιχτά, όχι κάτω από το τραπέζι, ένα νέο πλειοψηφικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το επόμενο διάστημα οι οργανώσεις μας να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης ομάδων συμφερόντων στο όνομα του τάδε υποψήφιου ή του δείνα υποψήφιου. Και εδώ χρειάζεται μια λεπτή ισορροπία. Χρειάζεται ταυτόχρονα να είμαστε ανοιχτοί σε κοινωνικές δυνάμεις, σε φερέγγυα πρόσωπα.
Δεν είναι δυνατό να θεωρούμε ότι έχουν θέση δίπλα μας μόνο όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο και να πάρουμε το 40 ή το 45%.»
Παράλληλα σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξουν όροι και κανόνες για αυτούς που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
«Μιλώ για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να οικοδομήσουμε με τους πολίτες. Για την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα από τα ίδια που θα έρθει και θα πάρει τις καρέκλες που οι αποτυχημένοι άφησαν. Εγώ σας ζητώ να μελετήσουμε τους κώδικες δεοντολογίας για τους βουλευτές που συνέταξε το Podemos. Kαι να βάλουμε όρους και κανόνες για όσους/ες θα θελήσουν να είναι είτε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας, είτε θα ενταχθούν στον κρατικό μηχανισμό αν πάρουμε την κυβέρνηση. Έτσι θα δημιουργήσουμε κανόνες, αλλά και συνθήκες νέας εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση με το χθεσινό, το παλιό και το διεφθαρμένο.
Όσοι από εσάς θέλετε να είστε ή πρέπει να είστε υποψήφιοι βουλευτές να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον/α άλλον/η που πρέπει να αναλάβει αυτήν την κρίσιμη θέση. Είναι ασυμβίβαστο. Και ταυτόχρονα θεωρώ ότι τα κριτήρια για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι κριτήρια αρχών και προσφοράς και κυρίως εντιμότητας, όχι κριτήρια σεχταριστικά και βεβαίως θα πρέπει να γίνουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση