GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανικός στην υπερκομματική συμμορία πλαστογράφων πτυχίων ημεδαπής και αλλοδαπής!

Νόμος του κράτους ο αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας δικαιολογητικών δηλ. πτυχίων κλπ., που επηρεάζει την πρόσληψη ή τη...



Νόμος του κράτους ο αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας δικαιολογητικών δηλ. πτυχίων κλπ., που επηρεάζει την πρόσληψη ή τη...


βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη.»

Διαρκής έλεγχος κατά την πρόσληψη και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επηρεάζουν την μισθολογική του εξέταση. Αλλά και έλεγχος πριν την σύνταξη! Ανακλείται ο διορισμός αν χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πτυχία ή παραποιημένα δικαιολογητικά!

Η χρήση πλαστού ή παραποιημένου πτυχίου ή πιστοποιητικού αποτελεί – πλέον - ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα και ο κάτοχος - υπάλληλος τίθεται «σε αυτοδίκαιη αργία».

Άρθρο 29. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 107 Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υπαλληλικός Κώδικας, ν. 3528/2007) προστίθεται η περίπτωση λδ΄ ως εξής: «λδ) η κατάθεση, η χρήση, η συμπερίληψη και η διατήρηση στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου ή βεβαιώσεως.»

Αίτηση παραίτησης υπαλλήλου, δεν γίνεται δεκτή πριν ολοκληρωθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας των υποχρεωτικών και λαμβανομένων υπόψη για το διορισμό, πρόσληψη ή εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση δικαιολογητικών. Προς το σκοπό αυτό, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο για τη λύση της εργασιακής σχέσης όργανο διοίκησης.

Ψηφίστηκε ο NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4305 και έλαβε ΦΕΚ ΦΕΚ Α 237/31-10-2014, ο αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας δικαιολογητικών δηλ. πτυχίων κλπ.., από την Βουλή! Έλεγχος και πριν την σύνταξη. με ανάκληση του διορισμού του υπαλλήλου!

Ο Νόμος, θα έπρεπε να προβλέπει ευκρινώς να αφαιρείται το ήμισυ της σύνταξης από αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν ήδη και είχαν πλαστά δικαιολογητικά και πτυχία. Τέλος, υπάλληλοι που κατέθεσαν καταγγελίες για πλαστά πτυχία, πρέπει να τυγχάνουν προστασίας Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος και προστατεύονται από Ε.Δ.Ε, πειθαρχικά και αντι-μηνύσεις για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση κλπ…

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4305 ΦΕΚ Α 237/31-10-2014
Άρθρο 28. Έλεγχος γνησιότητας δικαιολογητικών

1. Στο άρθρο 17 του ν. 2190/1994 προστίθεται παράγραφος 20, η οποία έχει ως εξής: «20. Πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού ή προσλήψεως του προσωπικού που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και που είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη.»

2. Στο άρθρο 18 του ν 2190/1994 προστίθεται παράγραφος 19, η οποία έχει ως εξής:

«19. Πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού ή προσλήψεως του προσωπικού που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και που είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη.»

3. Στο άρθρο 19 του ν. 2190/1994 προστίθεται παράγραφος 9, η οποία έχει ως εξής:

«9. Πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού ή προσλήψεως του προσωπικού που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και που είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη.»

4. Πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού ή προσλήψεως μονίμου προσωπικού ή προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή με θητεία που ανανεώνεται ή με σχέση έμμισθης εντολής που διορίζεται ή προσλαμβάνεται με διαδικασία που προβλέπεται σε διατάξεις πλην αυτών του ν. 2190/1994 διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και που είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη.

5. Αίτηση παραίτησης υπαλλήλου που απασχολείται κατά την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ η παρούσα διάταξη με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή καταγγελία σύμβασης εργασίας από απασχολούμενο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με θητεία που ανανεώνεται ή με σχέση έμμισθης εντολής σε φορέα του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως εκάστοτε ισχύει, όπως έχει οριοθετηθεί με το άρθρο 14 του ν. 2190/1994, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το άρθρο 1 του ν. 3812/2009, δεν γίνεται δεκτή πριν ολοκληρωθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας των υποχρεωτικών και λαμβανομένων υπόψη για το διορισμό, πρόσληψη ή εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση δικαιολογητικών. Προς το σκοπό αυτό, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο για τη λύση της εργασιακής σχέσης όργανο διοίκησης. Στην περίπτωση έκδοσης διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης ή αποδοχής της καταγγελίας από τον απασχολούμενο, από την 9η Ιουλίου 2013 μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και εφόσον εκ των υστέρων διαπιστωθεί η ύπαρξη μη γνήσιου τίτλου σπουδών, η πράξη διορισμού ή πρόσληψης ανακαλείται από το αρμόδιο για το διορισμό ή πρόσληψη όργανο διοίκησης.

6. Μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλου που απασχολείται κατά την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ η παρούσα διάταξη με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με θητεία που ανανεώνεται ή με σχέση έμμισθης εντολής σε θέση κλάδου ή ειδικότητας ανώτερης κατηγορίας στον ίδιο ή διαφορετικό φορέα του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως έχει οριοθετηθεί με το άρθρο 14 του ν. 2190/1994, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το άρθρο 1 του ν. 3812/2009, δεν ολοκληρώνεται εάν δεν προηγηθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος εγκυρότητας των υποχρεωτικών και λαμβανομένων υπόψη για το διορισμό, πρόσληψη ή εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση δικαιολογητικών. Προς το σκοπό αυτό, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο για τη μετάταξη ή μεταφορά όργανο διοίκησης του φορέα προέλευσης πριν την έκδοση της εγκριτικής απόφασης σύμφωνα με τις διατάξεις της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει ή πριν τη γνωμοδότηση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου. Η διάταξη της παρούσας παραγράφου δεν ισχύει στην περίπτωση μετατάξεων που γίνονται αυτοδικαίως, χωρίς αίτηση του ενδιαφερομένου, ενδεικτικώς για λόγους συμμόρφωσης σε διάταξη νόμου ή κανονιστικής απόφασης ή μεταβολής στο φορέα, από τον οποίο προέρχεται ο μετατασσόμενος υπάλληλος ή η μεταφερόμενη θέση. Στην περίπτωση αυτή ο έλεγχος πραγματοποιείται αμελλητί και πάντως ολοκληρώνεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από την ημερομηνία της μετάταξης ή μεταφοράς.


7. Οι φορείς, προς τους οποίους αποστέλλονται αιτήματα ελέγχου της γνησιότητας των δικαιολογητικών κατά τις διαδικασίες που ορίζονται στην παρούσα, οφείλουν να πραγματοποιούν τον έλεγχο αμελλητί και η απάντησή τους να περιέρχεται στο φορέα που έχει υποβάλει το αίτημα το αργότερο εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής του.
8. Η υποχρέωση για τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας όλων των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης, με την οποία υπηρετούν, στις δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, και τις επιχει− ρήσεις αυτών, Ν.Π.Δ.Δ., κρατικά Ν.Π.Ι.Δ. και δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ορίζονται στο άρθρο 14 του ν. 2190/ 1994, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το άρθρο 1 του ν. 3812/2009.

Άρθρο 29. Προσθήκη ειδικού πειθαρχικού παραπτώματος
1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 107 Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υπαλληλικός Κώδικας, ν. 3528/2007) προστίθεται η περίπτωση λδ΄ ως εξής: «λδ) η κατάθεση, η χρήση, η συμπερίληψη και η διατήρηση στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου ή βεβαιώσεως.»
2. Η περίπτωση ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 103 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υπαλληλικός Κώδικας, ν. 3528/2007) αντικαθίσταται ως εξής:

«ε) ο υπάλληλος ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα παραπτώματα των περιπτώσεων α΄, γ΄, δ΄, ε΄, θ΄, ι΄, ιδ΄, ιη΄, κγ΄, κδ΄, κζ΄, κθ΄, λγ΄ και λδ΄ του άρθρου 107 ή αντίστοιχα παραπτώματα του ίδιου άρθρου, όπως ίσχυε πριν την αντικατάστασή του με το άρθρο δεύτερο του ν. 4057/2012 ή αντίστοιχα παραπτώματα του προϊσχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 2683/1999) με την επιφύλαξη των περιπτώσεων της παραγράφου 1 περίπτωση δ΄ του επόμενου άρθρου.»

3. Οι ανωτέρω τροποποιήσεις ισχύουν και για τις αντίστοιχες διατάξεις του ν. 3584/2007 (Α΄143).

4. Η ισχύς της διάταξης του άρθρου 30 του ν. 4304/2014 αρχίζει από τη δημοσίευση του ν. 4304/2014
Υποχρεωτικό και αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών των διοριστέων στο Δημόσιο και αμελλητί έλεγχο των ήδη υπηρετούντων με απάντηση εντός πέντε ημερών από τις υπηρεσίες τους, προβλέπει μεταξύ άλλων ο Νόμος. Στο ίδιο πλαίσιο, το νομοσχέδιο ορίζει πως η κατάθεση, χρήση και διατήρηση σε ατομική υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου βεβαιώσεως, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα που συνεπάγεται την αυτοδίκαιη αργία του υπαλλήλου.

Η λίστα των πλαστών είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μεγαλύτερη από την Λίστα Λαγκάρντ!
«Δώσε και σε μένα Μπάρμπα – από την Κορώνη- ένα πλαστό πτυχίο από την Αγγλία, Κύπρο, Βαλκάνια κλπ…

Οι αγώνες μας ενάντια στα πλαστά πτυχία – και οι διωγμοί που έχουμε υποστεί πιάνουν τόπο!

Θα γίνει το «έλα να δεις», από εδώ και πέρα, αν γίνει πραγματικός έλεγχος προσόντων, αρχίζοντας από τους καθηγητές Πανεπιστημίων, μετά από Προϊσταμένους Υπουργείων και τέλος από Διευθυντές Σχολείων!

Καθηγητές, που ρητορεύουν στα κανάλια και Διευθυντές υπεράνω υποψίας, φέρονται κάτοχοι πλαστών πτυχίων!

Παρακαλείται ο κ. Υπουργός κ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, να εξετάσει επειγόντως μερικές περιπτώσεις Συμβούλων Υπουργών και Διευθυντών, που έχουν κατατεθεί από διετίας στο γραφείο τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες πλαστά πτυχία διακινούσαν συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία και οι κάτοχοί τους είναι σε όλα σχεδόν τα κόμματα και σχημάτισαν στην συνέχεια μια «υπερκομματική συμμορία», που ήλεγχε τις καίριες θέσεις στο Δημόσιο! Κόρες και υιοί Καθηγητών, υπουργών και επιφανών στην λίστα των πλαστών. Τέλος προσπάθησαν να παραγκωνίσουν του νόμιμους υπαλλήλους και το κράτος έπεσε στα χέρια της συμμορίας ανικάνων, όπου ο ένας υποστήριζε τον άλλον και θέλανε και τα ρέστα και εξεδίωκαν τους νομοταγείς!

Ακόμα και σήμερα Διευθύντρια Πειραματικού Σχολείου Αθηνών, παραμένει στην θέση της παρά τις ΕΔΕ για «ανύπαρκτο εντός του φακέλου αξιολόγησης πτυχίο» και έκανε μήνυση, ζητώντας τα «ρέστα», για δήθεν συκοφαντία σε επτά καθηγητές, γιατί κατήγγειλαν το «ανύπαρκτο εντός του φακέλου αξιολόγησης πτυχίο»!

Επίσης, καθηγήτρια ΑΤΕΙ σύμβουλος τέως Υπουργού, επιμένει σε νέες μηνύσεις, για συκοφαντία δήθεν, αν και η ίδια δήλωσε μέσα στο δικαστήριο, ότι δεν έχει το πτυχίο Φιλοσοφικής που πιστοποιούσε ότι είχε, το Βούλευμα κατηγορίας!

Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Μητσοτάκη Κυριάκο και την κ. Χριστοφιλοπούλου Εύη, για αυτήν την προσπάθεια διαφάνειας, έστω και καθυστερημένα, αρκεί να γίνει πραγματικός έλεγχος!

Έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας δίνει ο νόμος «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το προφίλ των δημοσίων υπαλλήλων με τα πτυχία-μαϊμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν καταλάβει θέσεις-κλειδιά στον δημόσιο τομέα είναι άτομα που ασχολούνται έμμεσα ή άμεσα με τα κοινά, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρώπη, όπως επίσης γιατροί και καθηγητές. Οι ανωτέρω κατείχαν πτυχία με αλλοιωμένα στοιχεία από πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης.
Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, φέρονται να πήραν το πτυχίο κάποιου άλλου και να έβαλαν στη θέση του ονόματός του το δικό τους!

Οι πλαστοί τίτλοι σπουδών αφορούν δύο υπαλλήλους σε υπουργεία, πέντε στην τοπική αυτοδιοίκηση και ισάριθμους σε νοσοκομεία, τέσσερις σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, τρεις σε διευθύνσεις εκπαίδευσης και έναν σε άλλου φορέα του Δημοσίου.

Την ίδια ώρα, ολοένα και αυξάνονται τα αιτήματα για τη διενέργεια ελέγχων προς τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης.

Χιλιάδες ήταν οι αιτήσεις που είχαν φθάσει στην αρμόδια υπηρεσία του ΔΟΑΤΑΠ έως τον Σεπτέμβριο του 2014 και αφορούσαν σε περίπου 22.000 πράξεις επαλήθευσης τίτλων σπουδών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το νομοσχέδιο ενσωματώνει στο Ελληνικό Δίκαιο την Οδηγία 2013/37 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελεύθερη διάθεση δεδομένων του δημοσίου σε κάθε τρίτο φορέα. Προβλέπεται ότι εντός τριών μηνών κάθε δημόσιος φορέας θα οριστικοποιήσει τη λίστα των δεδομένων που θα είναι διαθέσιμα, των οποίων η ανάρτηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νόμου. Η γενική αρχή που διέπει το σχέδιο νόμου είναι ότι όλα τα δεδομένα του δημόσιου τομέα είναι ελεύθερα προς διάθεση, με την επιφύλαξη αυτών που προστατεύονται από το ιδιωτικό απόρρητο, καθώς και όσα αναφέρονται σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο νόμου εισάγει δυο βασικές καινοτομίες, που ενισχύουν τη διαφάνεια:
- Η εκτέλεση των προϋπολογισμών των υπουργείων, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, πρέπει να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του κατά κανόνα σε πραγματικό χρόνο και να παρέχει αναλυτικές καταστάσεις και για το σκέλος των εσόδων και για το σκέλος των εξόδων ανά κωδικό αριθμό εσόδου ή εξόδου. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί να αξιολογεί και να έχει πλήρη γνώση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε φορέα.

- Καθιερώνεται η υποχρεωτική ανάρτηση των οικονομικών στοιχείων τους στο αναβαθμισμένο «πρόγραμμα Διαύγεια» για όλες τις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (μεταξύ των οποίων και οι ΜΚΟ), τα σωματεία, τα ιδρύματα και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και λοιπούς μη κερδοσκοπικούς φορείς, οι οποίες επιχορηγούνται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως.

Θεσπίζεται, επίσης, ετήσιος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, ενώ καθιερώνονται παράλληλα και βραβεία σε φορείς του δημοσίου τομέα που έχουν επιδείξει αποτελεσματικές και καινοτόμες διαδικασίες ανοικτής διάθεσης των δεδομένων τους.
Επιπλέον, ενσωματώνονται διατάξεις για τον έλεγχο νομιμότητας των διορισμών στο δημόσιο, με την καθιέρωση του υποχρεωτικού αυτεπάγγελτου ελέγχου της γνησιότητας όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που υποβάλλονται για κάθε υποψήφιο προς διορισμό ή πρόσληψη, καθώς και έλεγχος σε περίπτωση αίτησης παραίτησης υπαλλήλου από το δημόσιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά ότι «η ανοικτή διάθεση των δημοσίων δεδομένων, ενισχύει σημαντικά τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο δημόσιο, στο πλαίσιο της αρχής της φανερής δράσης της διοίκησης. Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικά οφέλη τόσο ευθέως από υπηρεσίες που αναπτύσσονται με τα ανοικτά δεδομένα όσο και από το εισόδημα που δημιουργούν οι νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι «τα ανοικτά δεδομένα του δημοσίου δεν είναι μόνο εργαλείο λογοδοσίας, αλλά μπορούν να μετατραπούν και σε ισχυρό καταλύτη για κάθε προοπτική ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας».
Υπάρχει ελπίδα!

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης
Πρόεδρος «Ελληνοδιεθνής»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση