GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάντζαρης: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά»

Κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό, συμβάλλοντας σημαντικά στην πέμπτη νίκη σε ισάριθμα...


Κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό, συμβάλλοντας σημαντικά στην πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μίλησε στην Sportday για το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα, αλλά και για πολλά άλλα, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η ηρεμία που έχει αποκτήσει η ομάδα μετά τη πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και τα βήματα προόδου που κάνουν οι παίκτες στην αφομοίωση του πλάνου του νέου προπονητή.
Διαβάστε τη συνέντευξη
-Για τη νίκη κόντρα στην Γαλατάσαραϊ:
«Ήταν μία νίκη με μεγάλη διαφορά και καλή απόδοση, που μας βοηθάει κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Όμως το 5-0 στον όμιλο δε λέει επί της ουσίας κάτι. Κρατάμε τις νίκες και τίποτε άλλο. Νομίζω πως απλά κάναμε ένα μεγάλο βήμα προόδου αναφορικά με αυτά που μας ζητάει ο προπονητής. Παίξαμε σύμφωνα με τη φιλοσοφία του. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα στην οποία έχει εστιάσει από την πρώτη προπόνηση. Όταν δέχεσαι 66 πόντους από την Γαλατάσαραϊ που βάζει 80-85 μέσο όρο, μόνο θετικό μπορεί να είναι».
-Για την απελευθέρωση που προσφέρει στην επίθεση η αποτελεσματική άμυνα
«Από την καλή άμυνα παίρνεις ενέργεια και βρίσκεις ρυθμό και στην επίθεση, γιατί σου δίνει την ευκαιρία να τρέξεις στον αιφνιδιασμό και να βάλεις εύκολα καλάθια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε γιατί έχουμε πολλούς αθλητικούς παίκτες που τους αρέσει να παίζουν στο “ανοικτό” γήπεδο».
-Για τις 26 ασίστ και τα μόλις έξι λάθη, αλλά και το παιχνίδι στο χαμηλό ποστ:
«Είναι εντυπωσιακοί αριθμοί, που αντικατοπτρίζουν αυτό που έγινε στο γήπεδο. Οφείλονται στο ταλέντο που έχουμε στο να δημιουργούμε και τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης μας. Από εκεί και έπειτα, οι επιθέσεις είναι πιο ορθολογικές γιατί κυκλοφορούμε με μεγαλύτερη υπομονή τη μπάλα. Νομίζω πως είχαμε ισορροπία, γιατί πετύχαμε και τρίποντα, αλλά ψάξαμε και περισσότερο τους ψηλούς μας».
-Για το ότι ο Ολυμπιακός βελτιώνεται, παρά τις απουσίες:
«Δυστυχώς η… μαυρίλα μας δε σταματάει σε αυτό το θέμα, αλλά οφείλουμε να παίζουμε και γι’ αυτούς. Σίγουρα είναι σημαντικό το ότι έχουμε ανεβάσει την απόδοσή μας παρά την απουσία τόσο σημαντικών παικτών. Δίνουμε όλοι το 150% για να καλύψουμε τα κενά τους και μας γεμίζει αισιοδοξία το ότι όταν θα είμαστε όλοι υγιείς θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα στο παρκέ».
-Για τις εμφανίσεις που «ζέσταναν» ξανά τον κόσμο της ομάδας:
«Νιώσαμε και την στήριξη του κόσμου, αλλά και το ότι ευχαριστήθηκε με αυτό που έβλεπε. Και εμείς το χαρήκαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. Γι’ αυτό ασχοληθήκαμε από μικροί με το μπάσκετ, για να το απολαμβάνουμε. Μπορεί να είναι για εμάς δουλειά, αλλά θέλουμε και να το διασκεδάζουμε. Ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό και όλα όσα ακολούθησαν επέφεραν ένα “μούδιασμα” στον κόσμο και σε εμάς. Πλέον όμως κάνουμε μία νέα αρχή με το νέο μας προπονητή και η ψυχολογία μας είναι σε καλύτερα επίπεδα. Κοιτάμε μπροστά. Δυστυχώς, ο,τι έγινε, έγινε και δε μπορούμε να το αλλάξουμε. Έχουν μείνει οι δύο βασικοί μας στόχοι και θα τους παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση