GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστολή Καλύβη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος για το θέμα των συμμαχιών ασκεί ο Αλέκος Καλύβης ,μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ...


Σκληρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος για το θέμα των συμμαχιών ασκεί ο Αλέκος Καλύβης ,μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του κόμματος όπως αποκάλυψε το μεσημέρι το . ο Αλέκος Καλύβης αναφέρει πως η επιστολή εστάλη από τον ίδιο με την ιδιότητά του ως Γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος. Είχε προηγηθεί πανελλαδική σύσκεψη του Αριστερού Ρεύματος, όπου ασκήθηκε έντονη κριτική στην ηγεσία.
Αποσπάσματα της επιστολής δημοσιεύει το thetoc.gr και αναδημοσιεύει το , ενώ το θέμα θα απασχολήσει την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Τετάρτης.
Συμμαχίες και «180»
«Στο θέμα των συμμαχιών δεν καταλήξαμε στην Κ.Ε. Ωστόσο -χωρίς να προηγηθεί εσωτερική συζήτηση- μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις επανέρχεται το ζήτημα και δημιουργούνται τετελεσμένα. Για παράδειγμα προετοιμάζονται συναντήσεις ή ακόμη με δημόσιες τοποθετήσεις υποβαθμίζεται η στάση απέναντι στα μνημόνια σε σχέση με την αναβάθμιση του κριτηρίου να μην ψηφίσει κάποιος την επιλογή για πρόεδρο δημοκρατίας. Προφανώς είναι σημαντικός ο στόχος να μην πιαστούν οι 180 αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάζει τα κριτήρια για τις συμμαχίες. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι είναι ανάγκη αυτά τα ζητήματα όπως και η τακτική μας για να μην σχηματιστεί προεδρική πλειοψηφία πρέπει να απασχολήσουν άμεσα τα όργανα».
Χωρίς ενημέρωση για τις επαφές στο Λονδίνο
Για το άλλο θέμα, τις επαφές που θα έχουν την άλλη εβδομάδα Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός με τους εκπροσώπου τους… καπιταλισμού, ο Αλέκος Καλύβης επισημαίνει: «Πληροφορήθηκα -μέσω του τύπου- ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα επαφών για αδιαμεσολάβητη σχέση με διεθνή κέντρα οικονομικής ισχύος και με τις αγορές(;). Δεν γνωρίζω να έχει απασχολήσει αυτή η συγκροτημένη πρωτοβουλία τα όργανα, η οποία προφανώς θα έχει ενεργοποιηθεί,αν κρίνω από τις συναντήσεις που έχουν γίνει . Ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτή την έλλειψη γνώσης, που σαφώς υποτιμά και παρακάμπτει τα όργανα, είναι αναγκαίο -τουλάχιστον- να γίνει συγκεντρωτική και απολογιστική ενημέρωση με έκθεση που πρέπει να υποβάλλουν οι αρμόδιοι σύντροφοι και να αναπτυχθεί συζήτηση για τα συμπεράσματα, τις τάσεις που διαμορφώνονται απέναντί μας και για το τι νέα ζητήματα ανακύπτουν για τον πολιτικό μας σχεδιασμό και την στρατηγική μας».
Περιφερειακές συσκέψεις και επικοινωνιακό επιτελείο
«Προχωράμε στις περιφερειακές συσκέψεις χωρίς να υπάρχει συμφωνία με το περιεχόμενο της κεντρικής εισήγησης… σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει κατάληξη ούτε στην επιτροπή προγράμματος. Η Π.Γ. είχε θέσει στον προγραμματισμό της αυτό το θέμα αλλά κινδυνεύουμε να ξεκινήσουμε τις περιφερειακές συσκέψεις χωρίς να έχει προηγηθεί η συζήτηση τουλάχιστον επί αυτού του θέματος και τουλάχιστον στο επίπεδο της γραμματείας. Προτείνω να επισπεύσουμε αυτή την ειδική συζήτηση».
Τέλος, «στην κεντρική επιτροπή λήφθηκε η απόφαση για την δημιουργία μιας ομάδας επικοινωνίας και συντονισμού εν όψει των εκλογών με συγκεκριμένη θεσμική σύνθεση. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω να έχει υλοποιηθεί η απόφαση και νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση