GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο πλευρό του Γιούνκερ ο Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίσθηκε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που επ...


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίσθηκε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που επικρίνεται για τον ρόλο του στην ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση πολυεθνικών εταιρειών στο Λουξεμβούργο.
Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος χρημάτισε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί μία εικοσαετία και υπουργός Οικονομικών για τα 14 από τα χρόνια αυτά, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία το Λουξεμβούργο είχε υπογράψει συμφωνίες με 340 εταιρείες, επιτρέποντάς τους να αποφύγουν την φορολόγηση.
«Η πρακτική είναι δυσάρεστη, αλλά η εκτόξευση προσωπικών κατηγοριών…Δεν υπήρξε παραβίαση νόμων. Το ίδιο πράγμα συνέβαινε και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο rbb Inforadio.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ασκήσει πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βελτίωση της ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων μεταξύ των κρατών μελών, ενώ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι χρειάζεται η εισαγωγή ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ενιαία φορολογική βάση των επιχειρήσεων.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Καλά τα λέτε κ.Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι Λουξεμβουριανοι είναι μάγκες; ΟΜΩΣ την Κύπρο διαλύσατε ...Αλλά για πια Ευρωπαϊκή Ένωση μας μιλάτε; τον ΙΣΧΥΡΏΝ; ΤΟΝ ES ES Βρήκατε και κάνατε στην Ελλαδσ ΚΑΙ συνεχίζετε με τους απατεώνες πολίτικους που μας κυβερνάνε ΑΚΌΜΑ και αν δεν ήταν οι Αμερικανοί θα μας είχατε κάψει ...Όμως ακόμα και σήμερα εδώ μερικοί περιμένουν τους Ρώσους...εύχομαι οι Αμερικανοί να μπουν πιο βαθιά στα σεντούκια τον παρανομιών σας ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΠΑΤΩΣΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ αλλά και μερικοί ΕΔΩ στο ΕΛΑΝΤΑ που της 17 Νοεμβρίου θα κάνουν και πορείες ενάντια τον Αμερικάνων (ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;) να το πάρετε ΑΛΛΙΟΣ;;

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να φταίμε εμείς και φταίμε, που τους προσφέραμε την ευκαιρία να μας υποθηκεύσουν θησαυρίζοντας, όμως το ηθικό πλεονέκτημα ώστε να μας κουνάνε το δάχτυλο, να εμφανίζονται ως ...αδέκαστοι, άδολοι κι ...αδιάφθοροι τιμητές απαιτώντας μάλιστα με κυνισμό και περισσή υποκρισία την καταστροφή μας, δεν το έχουν. Κοινοί απατεώνες, μιζαδόροι, τοκογλύφοι της κακιάς ώρας κι αισχροί υποκριτές είναι οι άνθρωποι και μεταξύ ''κατεργαρέων'', οι ηθικολογίες της συμφοράς, περιττεύουν.

    Δεν είναι ...αθώοι που ζητάνε πίσω τα λεφτά τους λοιπόν, είναι μία καλά οργανωμένη μαφία οικονομικών συμφερόντων, ένας μίζερος θίασος, που παριστάνει την Ευρωπαϊκή τάχα, ...Ένωση.


    Όταν καθίσεις στο τραπέζι με τον χαρτοκλέφτη και χάσεις τα πάντα εσύ στα σίγουρα θα φταίς, αλλά ο απατεώνας που σε γδύνει, ποτέ του δε θα λέγεται και ...κύριος. Ούτε καν .....δανειστής, πόσο μάλλον ...εταίρος.

    Άλυτη Εξίσωση

    για διαβάστε ΕΔΩ και μετά να πάτε ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟ ΨΩΙΜΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ...

    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/10/2010&id=212167

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση