GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης με τους εργαζομένους του ΟΛΘ

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Π.Ε.Θ της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Λιμάνι της Θεσσαλον...



Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Π.Ε.Θ της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαδικασία πώλησης του Ο.Λ.Θ.

Είναι γνωστό ότι το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση προχωρούν με “συνοπτικές” διαδικασίες στην ΠΩΛΗΣΗ των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης (δια της διάθεσης του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει σήμερα το Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ).

Η ΔΗΜΑΡ επεσήμανε στους εργαζόμενους ότι από καιρό έχει καταθέσει τη θέση για αναδιάρθρωση του λιμενικού συστήματος, με ταυτόχρονη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και ελέγχου των λιμένων, με τη σύσταση λιμενικών αρχών και ταυτόχρονη εφαρμογή του μοντέλου των παραχωρήσεων εμπορικών δραστηριοτήτων και λειτουργιών. Μοντέλο που αναπτύσσει τους λιμένες, όπως προκύπτει και από την ευρωπαϊκή εμπειρία , με επενδύσεις και συμπράξεις, με αύξηση ανταγωνιστικότητας αλλά και δημιουργία εσόδων για το χειμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα αποτελούσε πραγματική μεταρρύθμιση.

Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση επέλεξε τη πλήρη πώληση των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και δυστυχώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις απώλειας του κυρίαρχου ρόλου της χώρας στο λιμενικό σύστημα, δημιουργώντας πανίσχυρο και ανεξέλεγκτο ιδιωτικό μονοπώλιο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία. Στη περίπτωση της Θεσσαλονίκης, που το λιμάνι είναι το μοναδικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα της περιοχής, η απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα και ελέγχου και θα αποτελέσει και τη θρυαλλίδα αλυσιδωτών αρνητικών συνεπειών για την ανάπτυξη και την εγχώρια επιχειρηματικότητα.

Καλούμε τη Κυβέρνηση άμεσα να σταματήσει τις διαδικασίες πώλησης και συμμορφούμενη στην απαίτηση των καιρών να καθορίσει άμεσα και ξεκάθαρα μέσο, αλλά και μακροπρόθεσμο εθνικό λιμενικό σχεδιασμό, που να εξυπηρετεί την εθνική οικονομία και τα συμφέροντα της χώρας.

Η ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη θα αναλάβει πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τόσο στη Βουλή, όσο και στους τοπικούς φορείς (Δήμο Θεσσαλονίκης και Δήμους Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.λ.π), ώστε να ενεργοποιηθούν για την αποτροπή της πώλησης του Λιμένος της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση