GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μ. Χρυσοβελώνη για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

«Η βία ενάντια στις γυναίκες αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα για όλες τις χώρες, ανεξαρτήτως επιπέδο...



«Η βία ενάντια στις γυναίκες αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα για όλες τις χώρες, ανεξαρτήτως επιπέδου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αποτελεί την πιο απάνθρωπη μορφή διάκρισης σε βάρος των γυναικών αλλά και ντροπή και όνειδος για το σύγχρονο πολιτισμό.

Χιλιάδες γυναίκες γνώρισαν ή εξακολουθούν να γνωρίζουν τη φρίκη στα χέρια «οικείων». Ούτως ή άλλως η σημασία δεν βρίσκεται τόσο σε αριθμούς. Οι αριθμοί είναι πολύ μικροί για να προσδιορίσουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και να περιγράψουν τις δραματικές στιγμές που ζουν χιλιάδες γυναίκες πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα. Γυναίκες κάθε ηλικίας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο δυνατές. Όλες όμως τρομαγμένες, απελπισμένες, κακοποιημένες.

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ας βάλουμε στο μυαλό μας μια πρόταση ενός Κυπριακού Σωματείου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που πραγματικά εντυπωσιάζει: «Ότι ξεκινά με κραυγή δεν πρέπει να τελειώνει με σιωπή». Αυτό το σύνθημα μας καλεί και μας επιβάλλει να συνεχίσουμε όλοι να δρούμε - εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, εθελοντικές οργανώσεις και εξιδανικευμένοι σύνδεσμοι - με στόχο να περιορίσουμε τη βία και να εργαστούμε για μια κοινωνία σεβασμού της γυναίκας και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης υπόστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση