GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φιλορώσοι στήνουν κάλπες εν μέσω συγκρούσεων

Μόνο με την στήριξη της Ρωσίας και αψηφώντας τις επικρίσεις του Κιέβου και των δυτικών κυβερνήσεων, οι φιλορώσοι ένοπλοι στην ανατολ...


Μόνο με την στήριξη της Ρωσίας και αψηφώντας τις επικρίσεις του Κιέβου και των δυτικών κυβερνήσεων, οι φιλορώσοι ένοπλοι στην ανατολική επαρχία προχωρούν σε «εκλογές» για την ανάδειξη αντιπροσώπων ενώ οι συγκρούσεις παρουσιάζουν αναζωπύρωση.
Έξι ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή, ενώ οι φιλορώσοι δηλώνουν την ελπίδα τους ότι οι κάλπες «θα ενισχύουν τη νομιμοποίησή» τους και θα οδηγήσουν το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ «λίγο πιο μακριά από το Κίεβο».
Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει το στήσιμο της κάλπης ως παράνομο. Η Ρωσία, αντιθέτως, έχει αναφέρει πως θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμά τους.
Παραμονή της ψηφοφορίας, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν τις 24 τελευταίες ώρες, ένας από τους οποίους στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά τα δύο στρατόπεδα εξακολουθούν να διεκδικούν τον έλεγχό του.
Σε αυτή την τεταμένη κατάσταση, οι προετοιμασίες για τις εκλογές μοιάζουν πολύ περιορισμένες. Στη συνοικία Κιέβσκι του Ντονέτσκ, κοντά στο αεροδρόμιο, οι στρατιωτικοί που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήξεραν πού βρίσκονται τα πλησιέστερα εκλογικά τμήματα.
«Οι εκλογές αυτές θα ενισχύσουν την νομιμοποίηση της εξουσίας μας και θα μας απομακρύνουν ακόμη λίγο περισσότερο από το Κίεβο» είχε πει την προηγούμενη ημέρα ο Ρόμαν Λιάγκιν, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής που συστάθηκε στη λεγόμενη «Δημοκρατία του Ντονέτσκ».
Στη γειτονική περιοχή του Λουγκάνσκ, οι αντάρτες έχουν από την Παρασκευή ανοίξει σφοδρό πυρ εναντίον πολλών τοποθεσιών με χρήση όλμων, πυροβολικού και αρμάτων μάχης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης ο οποίος υποστηρίζει τις αρχές του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρωί του Σαββάτου οι ένοπλοι άρχισαν να βομβαρδίζουν με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών το χωρικό Κρίμσκι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από το Λουγκάνσκ και έχει εγκαταλειφθεί από τον ουκρανικό στρατό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση