GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλλας: «Όχι» στο ξεπάγωμα των πλειστηριασμών

Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο να αρχίσουν την εφαρμογή του... νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια αμέσως μετά την ψήφι...


Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο να αρχίσουν την εφαρμογή του... νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια αμέσως μετά την ψήφισή του από τη Βουλή δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Σημείωσε δε ότι συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Σάλλας πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη η πορεία μετά τα stress test που ήταν πολύ επιτυχής εξέλιξη και ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Είπε ακόμη ότι συζητήθηκε και η οικονομική ανάπτυξη σημειώνοντας ότι με δεδομένο για την επόμενη χρονιά ότι θα υπάρχει ανάπτυξη της τάξης του 2% - ορισμένοι προβλέπουν ακόμα και 3% - οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημειώνοντας ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ. Οι τράπεζες, είπε χαρακτηριστικά, δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται.
Στη σύσκεψη μετείχε ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των τραπεζών Δημήτρης Μαντζούνης Alhpa Bank, Αλέξανδρος Τουρκολιάς Εθνική Τράπεζα, Χρήστος Μεγάλου Eurobank.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση