GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από Τουρκία, Ρωσία και Κύπρο οι περισσότεροι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία, την Κύπρο, αλλά και τη Ρωσία δέχεται ως επί το πλείστον η πόλη της Θεσσαλονίκης με τις προ...



Επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία, την Κύπρο, αλλά και τη Ρωσία δέχεται ως επί το πλείστον η πόλη της Θεσσαλονίκης με τις προτιμήσεις των τουριστών να επικεντρώνονται σε αξιοθέατα και ελληνικές γεύσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας - Θράκης, ο CEO και Marketing Strategist της Tourism Plus, Νίκος Σαπουντζής, οι πρώτες χώρες από τις οποίες προέρχονται οι τουρίστες της Θεσσαλονίκης είναι με σειρά κατάταξης: Ρωσία, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιταλία, Ρουμανία και Σερβία.

Όπως εξήγησε στο thestival.gr ο κ. Σαπουντζής "τα τελευταία 4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει η ποσόστωση μεταξύ αλλοδαπών και ελλήνων τουριστών", σημειώνοντας ότι το ποσοστό το 2010 ήταν 75% έλληνες και 25% αλλοδαποί, ενώ για το 2014 έχει φτάσει στο 52% για τους αλλοδαπούς και 48% για τους έλληνες τουρίστες. "Αυτό έγινε μετά από συστηματική προσπάθεια πολλών φορέων της πόλης, αλλά έχει βοηθήσει και η προσβασιμότητα της πόλης -οδική και αεροπορική", τόνισε ο κ. Σαπουντζής. Παρόλα αυτά, ο CEO της Tourism Plus, υπογράμμισε ότι η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αγγίζει το 55%, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να προσεκλύσει και άλλους τουρίστες.

Ειδικότερα όσον αφορά τη συμπεριφορά των επισκεπτών από το εξωτερικό, οι Ρώσοι αναζητούν στη Θεσσαλονίκη ασφάλεια και πολυτέλεια, παραμένουν στην πόλη από μία έως τρεις εβδομάδες κατά μέσο όρο, ενώ ένα από τους σημαντικότερους λόγους που προτιμούν τη Θεσσαλονίκη είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή, οι Τούρκοι τουρίστες συμπεριφέρονται "όπως οι Έλληνες προ κρίσης" και επισκέπτονται την πόλη για χαλάρωση, αλλά και για να θαυμάσουν όσα αξιοθέατα του δικού τους πολιτισμού υπάρχουν εδώ, ενώ δεν μένουν σταθεροί στον προορισμό. Αρκετοί είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Αμερικανοί που επισκέφθηκαν φέτος τη Θεσσαλονίκη, καθώς θεωρούν την Ελλάδα εξωτικό προορισμό, ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τα ελληνικά φαγητά και μετακινούνται συνεχώς από μέρος σε μέρος. Τις τοπικές γεύσεις φαίνεται ότι προτιμούν και οι Ιταλοί επισκέπτες, που έρχονται στην πόλη για υπαίθριο τουρισμό. Τέλος, οι Γερμανοί έρχονται συχνά για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς, προτιμούν κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά φροντίζουν να κλείνουν τα δωμάτιά τους από τον... Ιανουάριο.

Αναφορικά με την ελληνική επικράτεια εν γένει, την πρώτη θέση χώρας προέλευσης τουριστών κατέχει η Γερμανία, ακολουθούν Αγγλία και Ρωσία, την πεντάδα ολοκληρώνουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Τουρκία, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ολλανδία και η Αλβανία.

Δείτε το VIDEO:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση