GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν μπορεί να έχει ευρωπαϊκό μέλλον η Τουρκία αν προσβάλει το διεθνές δίκαιο»

Την πεποίθησή του πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει ευρωπαϊκό μέλλον αν συνεχίζει να προσβάλει το διεθνές δίκαιο εξέφρασε σε δήλ...



Την πεποίθησή του πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει ευρωπαϊκό μέλλον αν συνεχίζει να προσβάλει το διεθνές δίκαιο εξέφρασε σε δήλωσή του για την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων Κυπριακής Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, για μας, προτεραιότητα είναι πάντα το ζήτημα της προσβολής του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε όλες τις επαφές με τους συναδέλφους μου, τονίζω το ζήτημα αυτό και βλέπω ότι γίνεται κατανοητή η ανάγκη, όχι απλώς και μόνο να δηλώνεται ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, αλλά να διακοπεί η προσβολή του διεθνούς δικαίου επί του πεδίου, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, μετά και από την πάρα πολύ καθαρή θέση που διατύπωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την άποψη αυτή» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε: «Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα και αντιλαμβάνεται ότι εάν η φιλοδοξία της είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και ένας περιφερειακός ρόλος, ο οποίος γίνεται δεκτός μέσα στο σύστημα της διεθνούς νομιμότητας, δεν μπορεί να ξεκινά από την προσβολή του διεθνούς δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση