GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τον υπολογισμό των δόσεων ρύθμισης δημιούργησε το ΙΚΑ

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των οφειλετών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), που επιθυμούν να κάνουν χ...


Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των οφειλετών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), που επιθυμούν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των οφειλών τους, αλλά και των οφειλετών των λοιπών Φορέων που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο, δημιούργησε η Διοίκηση του Ιδρύματος.
Η υπηρεσία «Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης», είναι διαθέσιμη μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr) και μέσω αυτής παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους.
Επιλέγοντας κάθε εναλλακτικό τρόπο ρύθμισης, καθορίζουν τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν και προβαίνουν σε υπολογισμό του ύψους αυτών, καθώς και των τυχόν εκπτώσεων που δικαιούνται.
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση που θα επιλέξουν οι οφειλέτες θα υποβάλλεται υποχρεωτικά στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. ή στην Ταμειακή Υπηρεσία Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ανήκει ο οφειλέτης και συνεπάγεται την ταυτόχρονη καταβολή της πρώτης δόσης ή την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής και την έκδοση της απόφασης ρύθμισης.
Στο μεταξύ, μετά το ΙΚΑ, εγκύκλιο για την ένταξη στην ρύθμιση οφειλών εξέδωσε και ο ΟΑΕΕ, η οποία επαναλαμβάνει τις προϋποθέσεις της εγκυκλίου του υπουργού Εργασίας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού, η υποβολή της αίτησης πρέπει να γίνει έως τις 31.3.2015, ενώ οι μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης επί των Τελών Καθυστέρησης, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, διαμορφώνονται ως εξής:
α. Εφάπαξ εξόφληση με ποσοστό έκπτωσης 100%
β. Δώδεκα δόσεις 90%
γ. Είκοσι τέσσερις δόσεις 80%
δ. Τριάντα έξι δόσεις 70%
ε. Σαράντα οχτώ δόσεις 60%
στ. Εξήντα δόσεις 50%
ζ. Εβδομήντα δύο δόσεις 30%
η. Εκατό δόσεις 20%
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, το ποσό της κύριας οφειλής δε μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.
Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης είναι 50,00 ευρώ, ενώ η κύρια οφειλή επιβαρύνεται από 1.1.2013 και μέχρι τον προηγούμενο μήνα υποβολής της αίτησης, με ετήσιο επιτόκιο 4,56%.
Με το ίδιο επιτόκιο επιβαρύνεται η οφειλή και κατά το χρόνο αποπληρωμής.
Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις, τυγχάνει για το εναπομείναν ποσό προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, απαλλαγής σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στο αριθμό δόσεων που διαμορφώνεται κατά την εξόφληση.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται σε Τράπεζες ή ΕΛ.ΤΑ. έως την 21η ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης ή του μήνα που ακολουθεί και αν δεν είναι εργάσιμη, την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Δείτε δύο παραδείγματα, εδώ και εδώ…
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση