GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είναι ευκαιριακός και παροδικός ο «τσαμπουκάς» της Τουρκίας...

Basilis Primikiris Όσοι θεωρούν ότι οι Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ συνιστούν ένα ευκαιριακό και παροδικό «τσαμπουκά» της Του...

Basilis Primikiris

Όσοι θεωρούν ότι οι Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ συνιστούν ένα ευκαιριακό και παροδικό «τσαμπουκά» της Τουρκίας, μάλλον αυταπατώνται. Ήδη το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας με επίσημη ανακοίνωση του συμπεριέλαβε στις περιοχές που θα αναπτύξει θαλάσσιες δραστηριότητες όχι μόνο την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το Αιγαίο.
Αν κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι τα πολύπλευρα εξωτερικά προβλήματα της Τουρκίας και ειδικότερα ο «βραχνάς» του Κουρδικού κινήματος, θα εμποδίσουν την Τουρκία να εκδιπλώσει την προκλητική της ενέργεια με πιο δυναμικό τρόπο το επόμενο διάστημα στις θάλασσες δυτικά και νότια, πιθανότατα, θα πέσουν έξω.
Αντίθετα, αυτά τα «εσωτερικά» και «εξωτερικά» προβλήματα μπορεί να παρωθήσουν έτι περαιτέρω το καθεστώς της Άγκυρας σε επιθετικότερη διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση