GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχισε η πρώτη δίκη του Λ. Λαυρεντιάδη (με συνήγορο τον Ν. Κωνσταντόπουλο!) για την απόπειρα ανθρωποκτονίας...

Αρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών η δίκη του επιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την απόπειρα ...

Αρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών η δίκη του επιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη. Είναι η πρώτη δίκη καθώς η άλλη για την υπόθεση της Proton αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αυτή, ο Λ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.

O Λαυρεντιάδης σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίσθηκε στην υπόθεση με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978-302… που φέρεται να ανήκει σε 27χρονο από το Μπαγκλαντές (!), να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.
- Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.
Η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου καθώς δήλωσε αποχή για λόγους ευπρέπειας η πρόεδρος του δικαστηρίου που γνώριζε έναν εξ των συνηγόρων των άλλων κατηγορουμένων.
Πάντως με δήλωση του ο Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης (από τις 12 Φεβρουαρίου 2014) ουσιαστικά ανακάλεσε όσα είχε αναφέρει για την εμπλοκή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει ανάμειξη ή σχέση με οποιονδήποτε τρόπο με την σε βάρος του επίθεση και οτι δεν είχε κανένα λόγο να τον βλάψει. Μάλιστα για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του στηρίχθηκε σε γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επίθεση και αποδείκνυαν την φιλική σχέση μεταξύ «θύτη» και θύματος. Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με την δήλωση αυτή έρχονται όσα είχε ισχυριστεί ο επιχειρηματίας μετά την επίθεση καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, «ο παθών στον κρίσιμο χρόνο μετά την σε βάρος του επίθεση εξέθεσε βεβαιωμένα γεγονότα ύπαρξης σχέσης του ίδιου του Ανδρεαδάκη με τη σύζυγο του Λ. Λαυρεντιάδη, την οποία είχαν αποκρύψει από τον κατηγορούμενο».

Το πρωινό της 15ης Ιουνίου 2012 ο Ανδριαδάκης παρέλαβε στην είσοδο του σπιτιού του, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο με συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, από υπάλληλο ανθοπωλείου.
Μόλις ο Ανδριαδάκης μπήκε στο διαμέρισμα, άφησε τη γλάστρα και τη συσκευασία δώρου στο τραπέζι του σαλονιού και άνοιξε τον φάκελο που περιείχε μια κάρτα στην οποία αναγραφόταν: «Χαθήκαμε, ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με».

Στη συνέχεια, πήρε τη συσκευασία από το τραπέζι, ξετύλιξε το περιτύλιγμα δώρου, έσκισε την χάρτινη συσκευασία που περιείχε ένα μεταλλικό κουτί και όταν το άνοιξε άκουσε έναν ήχο. Αμέσως πέταξε το κουτί στο τραπέζι του σαλονιού και αυτό εξερράγη τραυματίζοντας τον.
Στα πλαίσια της έρευνας το τμήμα εκβιαστών Αττικής, προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αριθμού που κάλεσε το ανθοπωλείο αλλά και των συνδέσεων που λειτουργούσαν το πρωί της επίθεσης στην γύρω περιοχή.
Από την άρση προέκυψε ότι πίσω από τα τηλέφωνα που έγιναν μεταξύ των δραστών κρύβεται και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος μάλιστα για να μην γίνει αντιληπτός χρησιμοποιούσε αριθμούς που ήταν δηλωμένοι σε ονόματα αλλοδαπών. Στον υπόδικο επιχειρηματία αποδίδεται ότι την ημέρα της έκρηξης επικοινώνησε τρεις φορές με τον κατηγορούμενο Κ.Θ μέσω SMS. Οι επικοινωνίες έγιναν στις 9.35 το πρωί, στις 12.16 και στις 12.26.

Τον ισχυρισμό ότι  από τους 253 ψηφιακούς δίσκους (cd), η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερυνών δεν απομαγνητοφώνησε τους 152 αλλά πήρε αποσπασματικά κάποιες φράσεις και έτσι δεν είναι πλήρης η δικογραφία της υπόθεσης, προέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λαυρεντιάδη οι οποίοι είναι ο Θανάσης Βαρλάμης και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
«Ζητήσαμε αρχές Νοεμβρίου (4 Νοεμβρίου) που αναλάβαμε τη δικογραφία να γίνει απομαγνητοφώνηση για να μπουν όλα στη δικογραφία αλλά η αστυνομία απάντησε πως από τα 250 CD τα 152 δεν μπορούν να αντιγραφούν, χωρίς να αναφέρουν τον λόγο. Το γεγονός αυτό προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας» υποστήριξαν οι δύο δικηγόροι. Το θέμα θα τεθεί και πάλι στη νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ο Λ. Λαυρεντιάδης απουσίαζε από το δικαστήριο και τον εκπροσωπούσαν οι δύο δικηγόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση