GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα, δεν χτυπά τη λιτότητα»

Την πολιτική και οικονομική σταθερότητα προτάσσει ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από ...


Την πολιτική και οικονομική σταθερότητα προτάσσει ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από την κρίση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο», ο πρωθυπουργός ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα του χρέους, χωρίς να τον κατονομάζει.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει, πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή χωρίς πρόωρες εκλογές και χωρίς κίνδυνο ακυβερνησίας και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκινά.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «χρειάζεται γενικότερη οικονομική σταθερότητα. Που σημαίνει, να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του χρέους μας».
Αφού παραθέτει τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα για την απομείωση του χρέους και σημειώνει πως η Ελλάδα διεκδικεί «πρόσθετες ελαφρύνσεις» και προσθέτει: «Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα δεν χτυπά τη λιτότητα. Αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς τους οποίους εκβιάζει, να του κόψουν το χρέος. Δεν ζητάει απλώς νέα δανεικά. Ζητάει να του χαρίσουν λεφτά για να καλύψει τα νέα ελλείμματα που ο ίδιος δημιουργεί! Και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που θα δεχόταν κάτι τέτοιο».
Ακόμα, διευκρινίζει ότι «μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές», για να καταλήξει: «Όσοι έχουν τέτοια στο μυαλό τους, οδηγούν την Ελλάδα πίσω. Είτε στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε, είτε στην έξοδο από το ευρώ, που μόλις αποτρέψαμε».
Ακόμη, αναφερόμενος στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αναφέρεται σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: Ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης, ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος, με σταδιακή μείωση φόρων.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Ποιός ενδιαφέρεται για ελλείμματα και τρίχες κατσαρες. Η οικονομα ενδιαφέρει. Όχι βέβαια από τον ιδιωτικό τομέα, εκεί δεν υπάρχει φράγκο τσακιστο. Που μονο αυτός μπορεί και παράγει πλούτο και συντηρεί τρέφει τούς λαούς.Εδω σε εμάς έχουν αντιστραφεί τα πράγματα, λόγω αχαλίνωτου φασισμού, πού έχουν εμφυσήσει τα μυαλά του κόσμου ότι υπάρχει και η άλλη οδός, πού δεν είναι άλλη από τον δρόμο του ολοκληρωτισμού και φασισμού.Όπου οι μισοί δουλεύουν και ταΐζουν και τούς υπόλοιπους. Φασίστες με τα ολα τους. Και σε αυτό τον κοινωνικό παραλογισμό, την πληρώνουν πάλι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα. Όπου θερίζει η πείνα. Για τούς άλλους πέρα βρέχει. Βρέξει χιονίσει ο μισθός πέφτει. Φασίστες αναθεματισμενοι. Και αυτή η τρόικα διεκδικεί το παράσημο τής ανοικτής παλάμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση