GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράνομη η λειτουργία βιντεοεπιτήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου...

"Μετά από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση". Μπορεί...



"Μετά από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση".
Μπορεί να φαντάζει απίστευτο... και όμως... από την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προς την πρόεδρο του Πρωτοδικείου Βόλου με θέμα "Αναστολή Λειτουργίας Συστήματος Βιντεοεπιτήρησης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, προκύπτει ότι το σύστημα βιντεοεπιτήρησης του μεγάρου, το οποίο αποτελείται από δεκάδες κάμερες, λειτουργεί παρανόμως, αφού μετά από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση για τη λειτουργία του εν λόγω συστήματος, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των Οδηγιών της Αρχής, γεγονός που τονίζεται στην επιστολή, μέσω της οποία ζητείται η άμεση αναστολή λειτουργίας του συστήματος, έως την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από την Α.Π.Δ.Π.Χ.

Όπως τονίζει μάλιστα ο Δικηγορικός Σύλλογος, θεωρεί "μη επιτρεπτό να μετατρέπονται οι δικηγόροι του Βόλου σε «πειραματόζωα» προκειμένου να αποτελέσει το Δικαστικό Μέγαρο πιλότο εφαρμογής αναλόγων συστημάτων στα ακροατήρια της Χώρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρη την επιστολή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προς
Πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου

Κοιν. Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Θέμα: Αναστολή Λειτουργίας Συστήματος Βιντεοπιτήρησης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Σχετ.: 1. Η με αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/5947/3.10.2014 Αναφορά – Αίτηση του Δ.Σ.Β. στην Α.Π.Δ.Π.Χ
2. Το με αρ. Γ/ΕΞ/5947-1/11-11-2014 έγγραφο της Α.Π.Δ.Π.Χ. προς το Πρωτοδικείο Βόλου

Κυρία Πρόεδρε,
σύμφωνα με το δεύτερο σχετικό έγγραφο, μετά από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση για τη λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των Οδηγιών της Αρχής (όπως αναλυτικά σημειώνεται στο 1ο σχετικό έγγραφο).

Αμέσως μετά τη λήψη του δεύτερου σχετικού εγγράφου, διαπιστώσαμε ότι στον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου αναρτήθηκαν ανακοινώσεις για τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, οι οποίες φυσικά δεν θεραπεύουν τη νομιμότητα λειτουργίας του.

Επειδή η χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα λειτουργία του αναφερόμενου συστήματος, ειδικά στους χώρους των ακροατηρίων, όπου εκτός των άλλων πραγματοποιούνται και οι Γενικές Συνελεύσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, έχει επιφέρει τις δικαιολογημένες έντονες αντιδράσεις των μελών μας.

Επειδή θεωρούμε μη επιτρεπτό να μετατρέπονται οι δικηγόροι του Βόλου σε «πειραματόζωα» προκειμένου να αποτελέσει το Δικαστικό Μέγαρο πιλότο εφαρμογής αναλόγων συστημάτων στα ακροατήρια της Χώρας.

Επειδή η παράνομη λειτουργία του συστήματος, δεν συνάδει με τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου και ήδη έχει αποτελέσει αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τον τοπικό Τύπο και από τους συναδέλφους.

Ζητούμε

Την άμεση αναστολή της λειτουργίας του συστήματος βιντεοεπιτήρησης του Δικαστικού Μεγάρου, έως την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από την Α.Π.Δ.Π.Χ.

Ο Πρόεδρος
Λάζαρος Δημ. Γαϊτάνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλειος Αθαν. Μπακαλιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση