GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσφιξη σχέσεων Ελλάδας - Ιορδανίας

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Σήμερα στο Μέγαρο της Βουλής συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα φιλίας Ελλάδας - Ιορδανίας μετά ...



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Σήμερα στο Μέγαρο της Βουλής συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα φιλίας Ελλάδας - Ιορδανίας μετά από πρόσκληση της Προέδρου της, Παναγιώτας (Τάνιας) Ιακωβίδου Βουλευτή Β’ Αθηνών της Ν.Δ.

Συμμετείχαν τα μέλη της – βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος (Αντιπρόεδρος), Ευθύμιος Καρανάσιος, Δημήτριος Τσουμάνης, Δημήτριος Χριστογιάννης, Δημήτριος Γελαλής και Παρίσης (Πάρις) Μουτσινάς.

Παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, ο Πρέσβης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας κ. Fawwaz Al Eitan, ο Πρέσβης και Προϊστάμενος της Β3 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ορφανίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Πρόεδρος περιέγραψε τις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών ως πολύ φιλικές και ανέπτυξε το ιστορικό των κοινοβουλευτικών επαφών των δύο πλευρών. Επίσης, εξήρε τη σημασία της Ιορδανίας για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και τόνισε τη δυνατότητα η Ελλάδα να αναδειχθεί σε γέφυρα της Ιορδανίας στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια η κυρία Τάνια Ιακωβίδου αναφέρθηκε στο επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ιορδανίας και διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.

Ο Υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης περιέγραψε το ιστορικό της συνεργασίας των δύο κρατών από το 1980 μέχρι σήμερα και δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την άμεση ενθάρρυνση και προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων. Τέλος αποδέχθηκε την πρόταση της Προέδρου κυρίας Τάνιας Ιακωβίδου να διοργανωθεί πολιτική, κοινοβουλευτική και επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία με σκοπό την ταχεία επέκταση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Με τη σειρά του ο Πρέσβης κ. Fawwaz Al Eitan εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έντονο ενδιαφέρον της Προέδρου αμέσως μετά τον διορισμό της, για την σύσφιξη και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Στη συνέχεια ο κ. Πρέσβης υπέδειξε τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ιορδανία στον χώρο των κατασκευών, στον καθαρισμό του νερού, στην ενέργεια κλπ. Τέλος, επιβεβαίωσε την πρόσκληση της Ιορδανικής πλευράς για αποστολή Ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας και ομάδας επιχειρηματιών στην Ιορδανία για την διεύρυνση της πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Το συμπέρασμα που συμφωνήθηκε είναι ότι η συνεργασία Ελλάδας – Ιορδανίας πρέπει να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και το ταχύτερο δυνατόν. Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης ανέλαβαν να συντονίσουν την προώθηση της συνεργασίας αυτής."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση