GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουίκ: Το ότι δεν θα «ψηφίσουμε νέα μέτρα» είναι μία λέξη «απάτη»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (10.11.14) στην τηλεοπτική εκπο...



Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (10.11.14) στην τηλεοπτική εκπομπή της Δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου στο STAR.
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜ-Θ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Τι συμβαίνει και τι νομίζετε ότι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής με την ΤΡΟΙΚΑ να τραβάει από την μία πλευρά το σκοινί και την κυβέρνηση από την άλλη πλευρά και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει τα όσα λέει.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι δεν είναι διαχειρίσιμο ένα ποσό, το οποίο ξεπερνά τα 350 δις.

Επίσης θα πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι έχουμε μία συγκυβέρνηση, με Πρωθυπουργό μεν τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά να τον «σέρνει από τη μύτη» Βενιζέλος και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, δεν μπορεί η ΝΔ να κάνει κουμάντο στον οίκο της, διότι έχει από δίπλα το ΠΑΣΟΚ να την διαφεντεύει.

Το τρίτο το πολύ σημαντικό είναι, ότι πρέπει να σταματήσει η συγκυβέρνηση να εξαπατά με το ότι τελειώνουν τα μνημόνια. Τα μνημόνια δεν τελειώνουν!

800 μέτρα είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Ο Ρέντλινγκ, επίσης, νομίζω ότι τα είπε πολύ ξεκάθαρα. Τέλος επεχείρησε να βγει η Ελλάδα στις αγορές και τις είπανε το κεφάλι μέσα, γιατί σε θέλουμε με νέα μνημόνια και νέες δανειακές συμβάσεις...

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Τι έχουμε μπροστά μας λοιπόν;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Τι έχουμε μπροστά μας;

Το νούμερο ένα είναι, ότι επιταχύνουν το πούλημα της εθνικής μας περιουσίας. Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει μπρος. Γιατί αυτός είναι ο στόχος. Να μας έχουν καθηλωμένους μονίμως για να αρχίσουν να παίρνουνε. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έβγαλε ψήφισμα «Δεν δίνουμε τα Αεροδρόμια». Το κλείσαμε το θέμα εμείς επάνω στη Μακεδονία και Θράκη.

Το δεύτερον κρατούμενο είναι ότι κάποια στιγμή, θα πρέπει να πούμε στον κόσμο, ότι έρχονται και τα χειρότερα.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Ποια είναι τα χειρότερα;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Τα χειρότερα καταρχήν είναι οι εφαρμογές όλων αυτών που ψηφίστηκαν τα περασμένα τρία χρόνια. Το ότι δεν θα «ψηφίσουμε νέα μέτρα» είναι μία λέξη «απάτη». Είναι ψηφισμένα. Απλά πρέπει να μπούνε σε εφαρμογή.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Και ποια είναι αυτά κύριε Κουίκ;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Από το ’15 που θα ξεκινήσει.... 1η του μηνός. Τι θα γίνει με τα εφάπαξ. Τι θα γίνει με τις συντάξεις.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Αυτά τα συζητάμε από το πρωί σήμερα κύριε Παυλόπουλε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Τι θα γίνει με το μίνιμουμ της σύνταξης που θα είναι, αν θυμάμαι καλά, 10 ευρώ το χρόνο δουλειάς. Έχουμε λοιπόν πολλά να δούμε μπροστά μας.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Δεν κατάλαβα, ποιο είναι το μίνιμουμ της σύναξης;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το μήνυμα λοιπόν είναι..... Θα πάει 10 ευρώ το χρόνο δουλειάς.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Τι εννοείτε 10 ευρώ το χρόνο; Δεν καταλαβαίνω.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δηλαδή. Δουλεύεις 35 χρόνια; 350 ευρώ θα είναι η βάση της σύνταξης που θα πάρεις.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Α, με αυτή την έννοια το λέτε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιατί λίγο είναι; «Πακιστανικές» καταστάσεις.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Ανταποδοτική. Αυτή θα είναι η βάση για όλους και πάνω σε αυτή θα προστίθεται η...

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με συγχωρείτε πολύ. Αλλά όταν ξεκινάς με μία ανταποδοτική βάση τύπου Μπαγκλαντές, δεν νομίζω ότι είναι ό, τι και το καλύτερο…

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Μάλιστα.

ΤΟ ΣΗΜΙΤΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Επειδή είπε ο κ. Παυλόπουλος, ότι «Ο λαός αποφάσισε για αυτή τη συγκυβέρνηση», εγώ τον ρωτώ:

«Ο λαός αποφάσισε η ΝΔ να έχει στο Υπουργείο Οικονομικών όλο το «σημιτοσύστημα»;

Ο λαός αποφάσισε να έχει τον υπόδικο Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ; Για τον οποίο έχει δώσει μάλιστα και αγώνα ο κ. Παυλόπουλος στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ομόφωνη απόφαση, ότι είναι ανεπιθύμητος εκεί και δεν τον παραίτησε η κυβέρνηση;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα διαφωνήσουμε με το ότι δόθηκε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόπια, όπως ανακοινώθηκε στον ΟΗΕ, από τον κ. Βενιζέλο.

Θέλω να πω στον κ. Παυλόπουλο, ότι πέρυσι τέτοια εποχή – γιατί είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά της Βουλής – ο Βενιζέλος είπε «εξουσιοδοτήσαμε τον Νίμιτς, με ευρεία συναίνεση» - που τη βρήκε, δεν ξέρω – να διαπραγματευτεί με τους Σκοπιανούς την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό!

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συμφωνία τέτοια δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρχει!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Σας είπα τι είπε ο κ. Βενιζέλος! Εσείς τον τοποθετήσατε τον κ. Βενιζέλο, τον πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Υπουργό Εξωτερικών!

ΕΝΦΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Σας βάζω μια τελευταία παράμετρο, ΕΝΦΙΑ, όπου εφτά Βουλευτές – αφήστε τον όγδοο που ήταν άρρωστος – φωνάζανε δημόσια «ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!»… Και τι έγινε; Αντικαταστάθηκαν! Δεν έμειναν μέσα στη Βουλή, να τα καταψηφίσουν! Αντικαταστάθηκαν! Ο εξευτελισμός του κοινοβουλευτισμού!

Μεθαύριο στη Βουλή, θα δείτε τι έχει να γίνει και με τα «κόκκινα δάνεια», γιατί εμείς θεωρούμε, ότι ήταν ένα «κουρελόχαρτο», το οποίο παράτησε ο Νίκος Δένδιας, πριν φύγει να πάει σε άλλο Υπουργείο…

Επιπλέον εμείς επιμένουμε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ΕΝΦΙΑ, όταν μιλάμε για άνθρωπο που ΚΑΤΟΙΚΕΙ μέσα στο σπίτι του ή όταν μιλάμε για μια περιουσία που είναι αναξιοποίητη, κενή, δεν είναι νοικιασμένη κτλ… Αφήστε που είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ο Νόμος, για το οποίο μάλιστα έκανε και τις σχετικές προσφυγές ο ίδιος ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Μάλιστα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Οι «180» δεν βρίσκονται! Κυρία Τσαπανίδου, «Κυριακή, κοντή γιορτή»…!

Θα έχουμε εκλογές κι εκεί θα πάρουμε πίσω και την εθνική μας κυριαρχία, κι όχι μόνον αυτό, αλλά μετά – κι αυτό είναι δέσμευση – θα αποδώσουν λογαριασμό εκείνοι που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση