GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολη η αλήθεια και νέα στοιχεία για το ντοκιμαντέρ που ζήτησε η Ρ. Χάμου από την Ρ. Δούρου "με τη συμμετοχή του Γ. Πλούταρχου"...

Σεισμό προκάλεσε η αποκάλυψη  για το προκλητικό αίτημα χρηματοδότησης (απορρίφθηκε από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου) ενός του...

Σεισμό προκάλεσε η αποκάλυψη  για το προκλητικό αίτημα χρηματοδότησης (απορρίφθηκε από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου) ενός τουριστικού ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή τον Γιάννη Πλούταρχο!

Εχοντας χάσει την ψυχραιμία του, ο δημοφιλής τραγουδιστής έσπευσε να προχωρήσει σε οργίλη διάψευση, η οποία ωστόσο τελικά τον εκθέτει. Τεχνηέντως επικεντρώνεται στο αν συμμετείχε ή όχι ο ίδιος σε συνάντηση με την περιφερειάρχη αποσιωπώντας όμως την ουσία του θέματος, η οποία επιβεβαιώθηκε χθες από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Αιχμές

Παρά τον εκνευρισμό, τις απειλές και τις κακίες του «καλού παιδιού», προέκυψε ότι όντως η γνωστή τηλεπερσόνα Ρούλα Χάμου ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής τη χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ με στόχο την τουριστική προβολή της Αττικής, όπως ακριβώς έγραψε η «Espresso», «με τη συμμετοχή του κ. Πλούταρχου»!

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Εύη Αποστολάκη διατυπώνει μάλιστα βαρύτατες αιχμές ως προς «τη διαφάνεια και τη σοβαρότητα» της πρότασης που υποβλήθηκε από τη κυρία Χάμου, ενώ ταυτόχρονα πολλά είναι τα ερωτήματα που προκαλούνται γύρω από την υπόθεση.

Ενώ λοιπόν ο Γ. Πλούταρχος προσποιήθηκε -με τη συνολική διατύπωση της ανακοίνωσής του το Σάββατο- τον άσχετο με το θέμα, από τις δηλώσεις τόσο της κ. Χάμου όσο και της κ. Αποστολάκη προκύπτουν πολύ διαφορετικά συμπεράσματα. Οπως αναγνωρίζει η κυρία Χάμου, ζήτησε ραντεβού από την κ. Δούρου στην προσπάθειά της να βγει χρηματοδότη για το ντοκιμαντέρ περί μεσογειακής διατροφής, το οποίο εδώ και καιρό ήθελε να ετοιμάσει.

Ο ίδιος ο κ. Πλούταρχος είχε μάλιστα δηλώσει παλαιότερα ότι δέχτηκε «με μεγάλη χαρά» να αναλάβει την παρουσίασή του. Οντως, το ραντεβού δεν έγινε προσωπικά με την κυρία Δούρου, η οποία όμως ενημερώθηκε και παρέπεμψε την κ. Χάμου στην κ. Αποστολάκη, που είναι αρμόδια για τα θέματα Πολιτισμού. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η αρμόδια για τα θέματα Τουρισμού, και το ενδιαφέρον είναι ότι η κ. Αποστολάκη αναφέρεται σε πρόταση που της υποβλήθηκε για «ντοκιμαντέρ με στόχο την τουριστική προβολή της Αττικής».

Δεν γίνεται λόγος για ντοκιμαντέρ περί μεσογειακής διατροφής και μένει επομένως να διευκρινιστεί ποιο ακριβώς θα ήταν το περιεχόμενό του.

Ηταν απών

Επίσης, ενώ η κ. Χάμου υποστηρίζει ότι η συνάντηση έγινε πριν από έναν μήνα, η αντιπεριφεριάρχης την προσδιορίζει στις 3 Νοεμβρίου, δηλαδή πριν από λίγες ημέρες...

Σε κάθε περίπτωση, αν και ο Γ. Πλούταρχος ήταν απών από τη συνάντηση, η «συμμετοχή» του στο ντοκιμαντέρ φαίνεται ότι αποτέλεσε βασικό στοιχείο της συζήτησης για «πιθανή συνεργασία» μεταξύ της κ. Χάμου και της Περιφέρειας Αττικής. Γι' αυτό και το επισημαίνει στη χθεσινή της ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης. Είναι προφανές ότι η πρόταση «δεν έγινε δεκτή» κατόπιν εντολής της κ. Δούρου, η οποία ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συζήτησης. Οσο για το ποσό της χρηματοδότησης, παρατηρείται σύγχυση.

Ο Γ. Πλούταρχος διαψεύδει ότι «απαίτησε» (η «Espresso» δεν έγραψε περί «απαίτησης») 1.000.000 ευρώ, η κ. Χάμου ισχυρίζεται ότι «δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένο ποσό», ενώ η κ. Βασιλάκη λέει ότι «η χρηματοδότησή της πρότασης ήταν κατά πολύ μικρότερη του αναφερθέντος ενός εκατομμυρίου», άρα συζητήθηκε ποσό.

Θα πρέπει επομένως να διευκρινιστεί ποιο ήταν αυτό, αν η πρόταση ήταν γραπτή ή όχι και ποιοι λόγοι που σχετίζονται με τη «διαφάνεια και σοβαρότητά» της, οδήγησαν στην απόρριψή της.

Περιφέρεια Αττικής: Υπήρξε συνάντηση και πρόταση της Ρ. Χάμου
«Ψευδέστατο» χαρακτήρισε το δημοσίευμα της «Espresso» ο Γιάννης Πλούταρχος με δήλωση που ανάρτησε το βράδυ του Σαββάτου στη σελίδα του. Δίνοντας την εικόνα ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το όλο θέμα, ο γνωστός τραγουδιστής διαψεύδει κατηγορηματικά ότι «δήθεν απαίτησε» ποσό 1.000.000 ευρώ «για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προέβαλλε τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών». Αναφέρει ακόμη «ουδέποτε πραγματοποίησα συνάντηση» με τη Ρένα Δούρου και «ουδεμία πρόταση παραγωγής ντοκιμαντέρ έκανα, καθώς καμία σχέση δεν έχω επιχειρηματικά με παραγωγή των ντοκιμαντέρ».
Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο η Ρούλα Χάμου με ανάρτηση στη δική της σελίδα γίνεται πιο κατατοπιστική. Αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ για τη μεσογειακή διατροφή, το οποίο προσπαθεί να πραγματοποιήσει, όπως λέει, εδώ και τρία χρόνια, αλλά «δεν τα καταφέρνω». «Στις διαρκείς προσπάθειές μου για πιθανή χρηματοδότηση από κάποιον κρατικό φορέα δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τους εκάστοτε κρατικούς φορείς» ομολογεί.

Οπως παραδέχεται, στο πλαίσιο αυτό ζήτησε ραντεβού από την κυρία Δούρου, στη θέση της οποίας τη δέχτηκε η αντιπεριφερειάρχης: «Πριν από περίπου ένα μήνα πραγματοποίησα συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής με την αντιπεριφερειάρχη, όπως μου είπε, κ. Αποστολάκη, σχετικά με την παραγωγή αυτού του ντοκιμαντέρ. Παρούσα σε αυτή τη συνάντηση ήταν και η υπεύθυνη τουρισμού της Περιφέρειας».

Κατά την «διερευνητική», όπως τη χαρακτηρίζει, συνάντηση «συζητήσαμε τρόπους πιθανής συνεργασίας με την Περιφέρεια προκειμένου να παραχθεί αυτό το ντοκιμαντέρ, αλλά δεν καταλήξαμε πουθενά», ενώ διαβεβαιώνει ότι «δεν ανεφέρθη κανένα συγκεκριμένο ποσό».

Για τον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίος «δεν συμμετείχε σ' αυτή τη συζήτηση», γράφει: «Του προτάθηκε από εμένα, πριν από τρία χρόνια, η παρουσίαση αυτού του ντοκιμαντέρ. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ντοκιμαντέρ, δεν υπάρχει και η παρουσίαση του Γιάννη Πλούταρχου. Πολύ περισσότερο, δεν υφίσταται η εμπλοκή του σ' αυτό το εγχείρημα ως μέλους της ομάδας παραγωγής».

Χθες το μεσημέρι, τέλος, από την αντιπεριφερειάρχη Αττικής Εύη Αποστολάκη έγιναν γνωστά τα εξής: «Η δημοσιογράφος Ρούλα Χάμου επικοινώνησε με το γραφείο της περιφερειάρχου Αττικής ζητώντας συνάντηση. Το αίτημά της παραπέμφθηκε στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη, η οποία πραγματοποίησε τη συνάντηση με την κ. Χάμου στις 3 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση αυτή δεν παρευρέθηκε ο κ. Πλούταρχος. Η συνάντηση αφορούσε πρόταση της κ. Χάμου για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με στόχο την τουριστική προβολή της Αττικής, με τη συμμετοχή του κ. Πλούταρχου. Η πρόταση, που η χρηματοδότησή της ήταν κατά πολύ μικρότερη του αναφερθέντος ενός εκατομμυρίου, δεν έγινε δεκτή. Σήμερα, που η συγκυρία είναι κρίσιμη, η διαφάνεια και η σοβαρότητα είναι επιβεβλημένες».


Τι έλεγε η παραγωγός σε παλαιότερη συνέντευξη για το πρότζεκτ
«Δέχτηκα με μεγάλη χαρά, χωρίς βέβαια να σου κρύβω ότι έχω το άγχος του καινούργιου» δήλωνε σε παλαιότερη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό περιοδικό ο Γιάννης Πλούταρχος σχετικά με την πρόταση της Ρούλας Χάμου -«που τώρα ήρθε πιο ολοκληρωμένη»,όπως είχε φροντίσει να επισημάνει)- να αναλάβει την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ της.

Η ίδια η κυρία Χάμου υπογράφοντας ως παραγωγός κάνει λόγο στην ιστοσελίδα της για «ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη διάδοση του οποιουδήποτε ελληνικού πλούτου, μέσω των αποικιών του αρχαίου κόσμου σε όλη τη Μεσόγειο αλλά και τη σημερινή Ρωσία, Τουρκία μέχρι και τη μακρινή Κίνα», καθώς και την ανάδειξη «της συμβολής της κρητικής διατροφής στη μακροβιότητα του ανθρώπου». Καλώντας όποιον ενδιαφέρεται «είτε ως συμπαραγωγός είτε ως χορηγός» να συνδράμει, ανακοινώνει: «Πρόθεσή μας, το προαναφερθέν ντοκιμαντέρ να πραγματοποιηθεί εντός του 2015 και να προβληθεί στα Festival Markets του κόσμου το 2016».

Αλλωστε σε συνέντευξή της στην «Espresso», προ διετίας, η κυρία Χάμου -αναφερόμενη στις πηγές χρηματοδότησης που την ενδιέφεραν- σημείωνε «υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ για παραγωγή ντοκιμαντέρ και δεν έχουν απορροφηθεί» και αποκάλυπτε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε ο κ. Πλούταρχος ως παρουσιαστής ήταν «διότι ενδιαφέρεται» και ο ίδιος.

Για τη δημιουργία «αυτού του διεθνούς ντοκιμαντέρ» προγραμμάτιζε ταξίδια «σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και στην Κίνα, όπου πήγαιναν οι αρχαίοι Κρήτες, κυρίως για μετάξι». Αυτά τα ταξίδια πρόκειται «να παρακολουθήσει το σενάριο του ντοκιμαντέρ και μαζί ο παρουσιαστής Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος θα συναντά σε κάθε χώρα διάσημες προσωπικότητες». Με αυτήν την έννοια έλεγε μάλιστα ότι «είναι ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ»!

Επίσης έκανε μια μικρή, γαργαλιστική αποκάλυψη για τον γνωστό τραγουδιστή, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη συνεργασία τους: «Εχει πλάκα που είπαμε στον Πλούταρχο ότι θέλουμε την Μπελούτσι όταν επισκεφθούμε τις ελληνικές αποικίες στην Ιταλία και ο Πλούταρχος μας κοίταξε και είπε: "Η γυναίκα μου, η Μαρία, είναι πιο όμορφη!"».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση