GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη ανήκει σε Νιγηριανό...

Οι Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, αποφασίζουν να ανοίξουν σουβλατζίδικα και καφετέριες, ενώ οι ξένοι αποφασίζουν να ανοίξουν ελληνικά ...

Οι Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, αποφασίζουν να ανοίξουν σουβλατζίδικα και καφετέριες, ενώ οι ξένοι αποφασίζουν να ανοίξουν ελληνικά βιβλιοπωλεία.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι... ο Νιγηριανός οδοντίατρος Sam Chekwas που έχει ανοίξει το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη.
Η αγάπη του για την ελληνική γραμματεία ξεκίνησε, όταν ήταν φοιτητής στη Νιγηρία και διάβασε την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» στα Ελληνικά. Έτσι, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να σπουδάσει στην δεκαετία του 1980.
Αφού έγινε οδοντίατρος, έφυγε από την Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε στην Αμερική για να συναντήσει την οικογένειά του. Το 1994 άνοιξε το βιβλιοπωλείο του στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Σήμερα έχει αναβαθμιστεί σε εκδοτικό οίκο “Seaburn Publishing Group” με δύο καταστήματα ένα στην Αστόρια και ένα στο Μπρούκλυν που έχει εκδώσει εκατοντάδες ελληνικά βιβλία.
Ο ίδιος ο Sam Chekwas δηλώνει πως είναι Νιγηριανός που νιώθει Έλληνας. Το 2004 βραβεύθηκε ως πρεσβευτής του Ελληνισμού.

1 σχόλιο

  1. Αυτό δειχνει την πνευματικη καταπτωση των Ελλήνων δυστυχως. Και ψάχνουμε γιατι φτασαμε σ αυτό το χαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση