GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινό μέτωπο δημάρχων Διονύσου, Κηφισιάς & Ωρωπού κατά των διοδίων

Κοινή διαδημοτική θέση για τα διόδια υπέγραψαν οι δήμαρχοι Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και Ωρωπού Θωμάς...



Κοινή διαδημοτική θέση για τα διόδια υπέγραψαν οι δήμαρχοι Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Διονύσου. Παράλληλα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Παννατικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, για να φύγουν τα διόδια από την Αττική.

Στο κείμενο της διαμαρτυρίας τους επισημαίνεται ότι, «τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών δήμων αντιτίθενται στη συνέχιση του καθεστώτος επιβολής διοδίων μέσα στο νομό Αττικής», και προστίθεται πως: «Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή ωστόσο λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων, καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους του πολίτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία μέσω των ημιτελών και επικίνδυνων παράδρομων που σημαίνει καθημερινή υπερβολική ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπων που αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν».

Οι τρεις αιρετοί, αναφέρουν ακόμη ότι «οι σχεδιασμοί για τους νέους σταθμούς διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου συνεχίζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότατη αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας».

Επισημαίνουν παράλληλα ότι «η κυκλοφορία μέσω των παραδρόμων, που παρουσιάζεται ως εναλλακτική δεν αποτελεί λύση, καθώς:

-Δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας

-Δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου

-Δεν λαμβάνονται υπόψη οι σαφέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων

-Είναι πρακτικά αδύνατη η κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος ημιτελούς δίκτυου παραδρόμων ώστε να εξυπηρετούνται με επάρκεια οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «οι συμβάσεις παραχώρησης αγνοούν:

-Την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα προκληθεί στους άξονες Κηφισιάς, Θησέως, Μαραθώνος, Χελμού, Κρυονερίου, Τατοΐου και Χαριλάου Τρικούπη αλλά και τη σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας σε δευτερεύοντες οδούς με όλα τα επακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα.

-Τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον

-Την ζημιά από την υπέρμετρη κατανάλωση καυσίμου και από την καταπόνηση των κινητήρων των οχημάτων που θα κινούνται εκτός εθνικής οδού

-Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό περιοχών που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων

-Την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό πληρώνοντας διόδια».

Οι τρεις δήμοι καλούν τα πολιτικά κόμματα, την Περιφερειακή Αρχή, Δήμους, φορείς, κινήσεις, σωματεία, επαγγελματίες, μεταφορείς, πολίτες να συστρατευτούν μαζί τους για την κατάργηση των διοδίων από την Αττική και τέλος απαιτούν να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και συνυπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας, οι αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση