GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κομισιόν «μπλοκάρει» την πώληση του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους

Την έναρξη σε βάθος έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η προτεινόμενη εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR είναι συμβατή με τους κανόνε...


Την έναρξη σε βάθος έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η προτεινόμενη εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ περί συγχωνεύσεων, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει ότι διατυπώνει επιφυλάξεις πως η συγκεκριμένη πράξη μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό στην παροχή φυσικού αερίου στην Ελλάδα και να παρεμποδίζονται οι ανταγωνιστές της SOCAR να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Η Επιτροπή αναφέρει ακόμη ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πώληση της ΔΕΣΦΑ, η οποία αποτελεί τμήμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, δεν θα αποβεί εις βάρος του ανταγωνισμού και δεν θα οδηγήσει σε αυξημένες τιμές φυσικού αερίου.
Η Επιτροπή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι διαθέτει 90 ημέρες, έως τις 23 Μαρτίου 2015, για να λάβει την απόφασή της.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.5 Νοε 2014, 11:24:00 μ.μ.

    Τα ίδια είχε ισχυριστεί αρχικά η Κομισιόν, για τη συγχώνευση της Aegean με την Olympic air,δικαίως.
    Μετά όμως έδωσε, κακώς πολύ κακώς, την άδεια συγχώνευσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση