GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι άνδρες σύγχρονοι λωτοφάγοι

Γράφει ο Δημήτρης Μπακαούκας Είναι γεγονός ότι οι άνδρες δεν συμπεριφέρονται όπως παλιά... Για να διαβάζεις τακτικά αυτό το s...



Γράφει ο Δημήτρης Μπακαούκας

Είναι γεγονός ότι οι άνδρες δεν συμπεριφέρονται όπως παλιά... Για να διαβάζεις τακτικά αυτό το site τότε είναι σίγουρο ότι μοιράζεσαι το όραμα του και έχεις αποφασίσει να περάσεις στην δράση βελτιώνοντας τον εαυτό σου. Παρακάτω δίνω έναν παραλληλισμό για την κατάσταση που βιώνουν πολλοί άνδρες σήμερα...

Στην οδύσσεια ο Οδυσσέας στο μακρύ ταξίδι της επιστροφής, συναντά το νησί των λωτοφάγων όπου οι κάτοικοι του τρέφονται από ένα είδος λουλουδιού τον λωτό, που τους δημιουργεί μια αίσθηση ψευδούς ευτυχίας και τους κάνει απαθείς και αμνήμονες. Κάποιοι από τους άνδρες του δοκιμάζουν τον λωτό και βυθίζονται στην « ιδανική» πραγματικότητα που αυτός προσφέρει χάνοντας κάθε επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα και τις οικογένειες τους !

Είναι ο καλύτερος παραλληλισμός για την κατάσταση που βιώνουν οι σημερινοί άνδρες!

Είναι πασιφανές όπου και αν παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι άνδρες της εποχής μας, είναι κενοί αρρενωπότητας. Ανατομικά παραμένουν αρσενικά ( αν και όπως θα συνειδητοποιείς ακόμα και αυτή η διάκριση τείνει να μειώνεται ) αλλά η συμπεριφορά και η νοοτροπία τους θυμίζει κάθε άλλο παρά άνδρες!

Θα έχεις βιώσει ή μάθει περιπτώσεις για γυναίκες που φέρονται όλο και περισσότερο δυναμικά. Αυτό συμβαίνει επειδή στην καθημερινή τους επαφή με το άλλο φύλο, στερούνται φυσικής αρχέγονης αρσενικής ενέργειας γεγονός που τις καθιστά πέραν από δυστυχισμένες και αναγκασμένες να αναλαμβάνουν εκείνες όλο και περισσότερες « ανδρικές » ευθύνες στην σχέση!

Στην επικοινωνία μου με αναγνώστες υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι κάτι δεν είναι σωστό!
Θα το ακούσεις στις συζητήσεις ανδρών στην γωνίες των μπαρ, που έχουν καταντήσει αίθουσες όπου οι γυναίκες προσπαθούν να διασκεδάσουν μόνες τους ( πριν γυρίσουν απογοητευμένες σπίτι ) μιας και κανένα από τ’ αρσενικά του χώρου δεν αναλαμβάνει τον ρόλο του ώστε να τις προσεγγίσει και οι άνδρες κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία παρηγορώντας ο ένας τον άλλον!

Κάποιοι παλαιότεροι, μπορεί να μιλάνε για τότε που οι άνδρες ήταν άνδρες και οι γυναίκες φέρονταν απολύτως θηλυκά αλλά οι απόψεις τους παρόλο που είναι εύστοχες, ομοιάζουν περισσότερο με φανταστικά διηγήματα παρά με την άμεση πραγματικότητα μόλις μερικών δεκαετιών πριν!

Η ταινία “ Fight Club ” δεν περιέγραφε την ιστορία μιας κοινότητας αναρχικών τρομοκρατών που μαζευόταν σε υπόγεια για να παλεύουν. Παρουσίαζε άντρες της εποχής μας να επαναδιεκδικούν την χαμένη τους ανδρική ταυτότητα .
Στα σεμινάρια συνηθίζουμε να τονίζουμε ότι όλα στο παιχνίδι της αποπλάνησης των γυναικών ξεκινάνε και τελειώνουν με σένα!

Θεώρησε τις σύγχρονες επιρροές σαν τον λωτό της αμνησίας !

Κάθε άρθρο αυτό του amaleplanet.com έχει σαν σκοπό να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και την αντρική σου φύση.

Να σε εμπνεύσει και παίρνοντας τα καλά κομμάτια του παλιού σου εαυτού αποδεχόμενος τον, να βελτιώσεις πλήρως το παρόν, εξασφαλίζοντας ένα ακόμα καλύτερο προσωπικό μέλλον.

Σo σεμινάριο περί αρρενωπότητας καταλήγουμε πως 2 από τα πιο απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι άνδρες , είναι η αποφασιστικότητα που οδηγεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς επίτευξη των σκοπών που θα σε κάνουν να πετύχεις το όραμα σου! Τα φυσικά σου ένστικτα σου λοιπόν ως άνδρας σου υπαγορεύουν να αναλάβεις δράση!

Θέλω να τελειώσω όπως άρχισα. Με τον μεγάλο Όμηρο. Τον ποιητή της εποχής των ηρώων! Στην Ιλιάδα η θεότητα μητέρα του Αχιλλέα προσπαθεί να τον πείσει ότι είναι γυναίκα για να αποτρέψει τον θάνατο του στη Τροία. Ο ήρωας όμως θυμάται ποιος είναι μόλις αντικρίζει το σπαθί που του δείχνει ο Οδυσσέας και πορεύεται προς την δόξα του, πορευόμενος με την αίσθηση της αποστολής!

Έτσι και οι σύγχρονοι λωτοφάγοι πρέπει να ξαναθυμηθούν ποιοι είναι, αν είναι να φτάσουν στην ολότητα της ανδρικής τους φύσης !

Γιατί "ένας άνδρας δεν διδάσκεται. Μπορεί απλά να βοηθηθεί, να ανακαλύψει τον εαυτό του! "

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση