GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Ευ. Βενιζέλου-Γ.Παπανδρέου

Ουσιαστική και παραγωγική χαρακτηρίζεται, σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή συνάντηση των Ευάγγελου Β...


Ουσιαστική και παραγωγική χαρακτηρίζεται, σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή συνάντηση των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου, στο υπουργείο Εξωτερικών, της οποία ένα μεγάλο μέρος αφιερώθηκε στις δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της εξόδου της χώρας από την κρίση, το μνημόνιο και την «ασφυκτική επιτήρηση της τρόικας», ενώ ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.
Αναφορικά με τα ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, ο κ. Βενιζέλος περιμένει τις γραπτές απόψεις του κ. Παπανδρέου, οι οποίες χαρακτηρίζονται «επιμέρους απόψεις».
Το πλήρες κείμενο του ενημερωτικού σημειώματος του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα μεγάλα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και την τρόικα, στο πλαίσιο των όσων είπε στην εισήγηση του -λίγο αργότερα- στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΕΟΕΣ. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και παραγωγική.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις συνεχείς πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως της κοινοβουλευτικής ομάδας του, που έχουν ως άξονα αφενός μεν την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης, αφετέρου δε τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Αυτό είναι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως εγγυητής όχι απλά της κυβερνητικής, αλλά της εθνικής σταθερότητας με προοδευτικό πρόσημο.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση, το μνημόνιο και την ασφυκτική επιτήρηση της τρόικας και η αλλαγή σελίδας είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός τις δύσκολες επιλογές του 2010 και τις πρόσθετες κινήσεις του 2011-12. Από την άποψη αυτή, όσοι χειρίστηκαν κρίσιμες πτυχές και στιγμές της τελευταίας πενταετίας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιτυχή ολοκλήρωση της τεράστιας αυτής προσπάθειας που ανέλαβε αρχικά μόνο του το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις προσχώρησαν πολύ αργότερα στη λογική της εθνικής ιστορικής ευθύνης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και στο βαθμό προεκλογικής στράτευσης και συμμετοχής διαφόρων στελεχών της Παράταξης.
Ο κ. Βενιζέλος περιμένει τις γραπτές απόψεις του κ. Παπανδρέου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, της Παράταξης και πρωτίστως της χώρας και θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες συμβολές που -παρά τις επιμέρους απόψεις- συμβάλλουν στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της Παράταξης και σε ένα ουσιαστικό διάλογο που προϋποθέτει και υπηρετεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του χώρου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ενότητα και αξιοπιστία και ενισχύουν την εκλογική επιρροή του Κινήματος και της Παράταξης».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση