GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανός ανατινάχθηκε στο Ιράκ για να σώσει τις πετρελαιοπηγές του ισλαμικού κράτους

Ένας Βρετανός , μέλος του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε στο Ιράκ κατά τη διάρκεια μάχης για τον έλεγχο του μεγαλύτερου διυ...



Ένας Βρετανός , μέλος του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε στο Ιράκ κατά τη διάρκεια μάχης για τον έλεγχο του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου στη χώρα. Ο 32χρονος ισλαμιστής καμικάζι από το Derby, επονομαζόμενος «Abu Hajar al-Britani», σκότωσε πολλούς Ιρακινούς στρατιώτες και κατέστρεψε τον πολεμικό εξοπλισμό τους, χρησιμοποιώντας την απίστευτη ποσότητα εκρηκτικών των 2000 λιβρών.
H επίθεση αυτοκτονίας έγινε στην στρατηγικής σημασίας πόλη Baiji, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής πετρελαίου στη χώρα.

Νωρίτερα είχε μιλήσει στα Newsnight του BBC ένας πατέρας που εξηγούσε πώς πολλοί νεαροί μουσουλμάνοι γεννημένοι στη Βρετανία, έγιναν τζιχαντιστές και είχαν ενταχθεί σε λίστα αναμονής για επιθέσεις αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται για τον δεύτερο Βρετανό καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους Ιράκ και Μ Συρίας. Πριν φύγει από την Αγγλία για να ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση, ο Al Britani είχε φυλακιστεί για εγκλήματα μίσους. Ήταν γνωστός για τις θέσεις του περί εκτέλεσης των ομοφυλοφίλων αφού μοίραζε και σχετικά φυλλάδια σε τζαμιά.

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του Αl-Britani ήταν μια τελευταία απόπειρα της ISIS να αναχαιτίσει τον ιρακινό στρατό που προέλαυνε στα εδάφη της.

Η ΙSIS θεωρείται η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο, λόγω των εσόδων από την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών σε Ιράκ και Συρία. Το διυλιστήριο του Baiji παράγει 310.000 βαρέλια ημερησίως, που αντιστοιχεί περίπου στο 40% της ικανότητας παραγωγής σε όλο το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση