GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του Έμπολα στις φυλακές της χώρας;

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.), με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ζητά να...


Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.), με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ζητά να πληροφορηθεί εάν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον ιό Έμπολα στις φυλακές της χώρας και αν πρόκειται να εφοδιαστεί το προσωπικό των φυλακών με τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας, όπως είναι γάντια, μάσκες, κ.λπ.
Ειδικότερα, η Ο.Σ.Υ.Ε. ζήτησε ενημέρωση και οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σχετικά με την παροχή προστασίας από τον ιό Έμπολα.
Πράγματι, το ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ άλλων στην απάντησή του ανέφερε ότι «η νόσος μεταδίδεται από κάποιον ασθενή με άμεση επαφή ή τα σωματικά υγρά του ή με απλή παραμονή εγγύς του ασθενούς (απόσταση <1 μέτρου) μέσω των σταγονιδίων ή σωματικών υγρών».
Ακόμη, το Κέντρο έκρινε απαραίτητη «την λήψη των κατάλληλων μέτρων προστασίας», ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει και «ικανότητα απόκρισης σε εμφάνιση ύποπτου περιστατικού, τόσο για τη διαφύλαξη της υγείας του προσωπικού όσο και για την έγκαιρη αναγνώριση ασθενούς, την απομόνωσή του και την παρεμπόδιση περαιτέρω μετάδοσης».
Κατόπιν αυτών, η Ο.Σ.Υ.Ε. απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία αναφέρει ότι «οι συνθήκες συνωστισμού και υπερπληθώρας των κρατουμένων σε όλες σχεδόν τις φυλακές δεν επιτρέπουν τυχόν απομόνωση ύποπτων κρουσμάτων (όπως ορίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ξεχωριστούς χώρους».
Δύσκολη όμως είναι η διάγνωση της νόσου, αλλά και η αντιμετώπιση υπόπτων κρουσμάτων, καθώς υπάρχει υποστελέχωσης προσωπικού και σε ορισμένες περιπτώσει ανυπαρξία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προσθέτει η Ομοσπονδία.
Τέλος, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να τους ενημερώσει:
«1) Εάν έχει εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων της νόσου εντός των φυλακών και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και
2) Αν και πότε σκοπεύετε να εφοδιάσετε το προσωπικό με τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας, όπως ειδικά γάντια, χειρουργική μάσκα, οφθαλμολογική προστασία, αδιάβροχες στολές εργασίας, αλκοολούχα αντισηπτικά σαπούνια κ.τ.λ.».

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση