GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα δίνει έμφαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο»

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, υποστήριξε ο Έλληνας υφυπουργός Ανάπ...


Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, υποστήριξε ο Έλληνας υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για επενδύσεις, εξαγωγές και διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.
Αφού σημείωσε ότι Κύπρος και Ελλάδα περάσανε και περνάνε δύσκολες στιγμές και είναι αλληλέγγυες στις προσπάθειές τους, ο Έλληνας υφυπουργός τόνισε: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών» και υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν, αφενός τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί, και αφετέρου το ιδιαίτερα βαρύ κοινωνικό κόστος της προσαρμογής.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ολοκλήρωση του προγράμματος, δίνοντας έμφαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την οικονομία της χώρας. Ένα μοντέλο, το οποίο, όπως εξήγησε, στηρίζεται στην εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Ένα μοντέλο, το οποίο στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα. «Σε αυτή την προσπάθεια δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία μας με την Κύπρο. Θα είμαστε πάντα μαζί στις κοινές αυτές προσπάθειες», πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και παραγωγική τη συζήτηση με τον Έλληνα υφυπουργό. «Αυτό που θα ήθελα και δημοσίως να αναγνωρίσω είναι την τεράστια προσπάθεια της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί, αλλά και να επιβεβαιώσω την αναγνώριση που καταγράφεται διεθνώς και κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο για αυτές τις προσπάθειες, οι οποίες άρχισαν αν φέρνουν αποτελέσματα», σημείωσε.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση