GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι είναι «κρασοπατέρες» και σε ποια ηλικία;

Οι άνδρες και οι γυναίκες της μέσης ηλικίας πίνουν περισσότερο και πιο συχνά από ότι όταν ήταν έφηβοι ή γύρω στα είκοσί τους χ...



Οι άνδρες και οι γυναίκες της μέσης ηλικίας πίνουν περισσότερο και πιο συχνά από ότι όταν ήταν
έφηβοι ή γύρω στα είκοσί τους χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Επίσης μόνο το 3 τοις εκατό περίπου των νέων πίνουν αλκοόλ για περισσότερο από πέντε ημέρες μέσα σε μια εβδομάδα, σε σύγκριση με το 16 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 45 έως 64 ετών, ενώ ακόμα περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι πίνουν συχνά, με έναν στους πέντε να παραδέχεται ότι καταφεύγει στο ποτό πέντε ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα .

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι άνδρες της μέσης ηλικίας πίνουν πιο συχνά σε σχέση με τις γυναίκες και καταναλώνουν περισσότερο ποτό, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Και συνήθως οι μεσήλικες πότες δεν συνειδητοποιούν ότι ένα ζευγάρι που μοιράζεται ένα μπουκάλι κρασί, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα συνιστώμενα όρια για την ηλικία τους .

Ένα συνηθισμένο μπουκάλι κόκκινο κρασί, περιέχει περίπου 9,5 μονάδες αλκοόλ.

Ένας άντρας δεν θα έπρεπε να πίνει πάνω από τέσσερις μονάδες και μια γυναίκα όχι περισσότερο από τρείς, ανά ημέρα, με δύο ημέρες χωρίς αλκοόλ την εβδομάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Παρόλα αυτά, ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 65 ετών, έχει παραδεχθεί ότι πίνει περισσότερο από 21 μονάδες την εβδομάδα, με σχεδόν ένα στους τρεις άνδρες να είναι ηλικίας μεταξύ 45 και 64 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά, πολλοί άντρες ηλικίας άνω των 45 ετών, πίνουν περισσότερο από το συνιστώμενο εβδομαδιαία όριο, ενώ μεταξύ των γυναικών, μία στις πέντε ηλικίας 45 έως 64 ετών, πίνουν περισσότερο από τις συνιστώμενες 14 μονάδες την εβδομάδα.

Πολλοί άνθρωποι άνω των 45 ετών πίνουν καθημερινά και εκείνοι που προέρχονται από επαγγελματικούς διευθυντικούς χώρους, συχνά συμβαίνει να πίνουν περισσότερο.

Ενώ η κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων, οι μεσήλικες της μεσαίας τάξης αντιμετωπίζουν αψήφιστα τους κινδύνους για την υγεία τους, αυξάνοντας την πιθανότητα να υποφέρουν από ασθένειες όπως η νόσος του ήπατος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο καρκίνος.

Ο καθηγητής Sir Gilmore, ειδικός σύμβουλος του Royal College of Physicians και Πρόεδρος του αλκοόλ Health Alliance στη Μ. Βρετανία, δήλωσε : «Είναι ανησυχητικό όταν οι άνθρωποι πίνουν σχεδόν καθημερινά.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν πάντα πίνουν και στο σπίτι και πίνοντας χωρίς περιορισμό στο σπίτι, είναι πιο πιθανό να υπερβαίνουν τα ασφαλή όρια».

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, μπορεί να είναι εύκολο να γλιστρήσουν στη συνήθεια να πίνουν μερικά επιπλέον ποτήρια στο τέλος ημέρας, αλλά πάντα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με ανθρώπους που συνηθίζουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης και της ηπατικής νόσου και αυξημένου κίνδυνου ορισμένων τύπων καρκίνου.

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ισχυρίζονται ότι έχουν μεγαλύτερο έλεγχο όταν πίνουν, στην πραγματικότητα όμως τους είναι δυσκολότερο από ότι στους νέους να απέχουν από το αλκοόλ σε κοινωνικές συναναστροφές.

Επίσης, θεωρούν ότι είναι δύσκολο να πουν όχι στους φίλους τους, ακόμη και όταν δεν θέλουν να πιούν.

Και ενώ η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρούς ενήλικες των πόλεων γίνεται ανοιχτά, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν να πίνουν συχνά πίσω από κλειστές πόρτες, όπου η συμπεριφορά τους είναι κρυμμένη από την κοινωνία.

Στοιχεία από έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι οι πότες της μεσαίας τάξης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από το αλκοόλ καθώς μεγαλώνουν, από εκείνους στις χαμηλότερες κοινωνικο - οικονομικές ομάδες, επειδή συχνά αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι πίνουν υπερβολικά.

Το να πίνει κάποιος υπερβολικά, είναι κακό για την υγεία, ίσως περισσότερο – σε μερικές περιπτώσεις - και από το κάπνισμα, ενώ δεν πρέπει να χάνει τον έλεγχο στο πόσο πίνει. Οι άνθρωποι θα πρέπει να υποστηριχθούν και να ενημερωθούν, ώστε να πίνουν υπεύθυνα.....

1 σχόλιο

  1. Εκλογές ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ ( νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές ), Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 από τις 10 πμ. μέχρι τις 17:00 μμ.

    Ψηφοδέλτια Χριστιανικής Εναλλακτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

    Συνδυασμός ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Παιδεία για τον άνθρωπο και όχι για το σύστημα:
    Ανανιάδης Παναγιώτης του Ζαχαρία Αποστολίδης Πρόδρομος του Σωφρονίου Βαχαβιώλος Δημήτριος του Θεοδώρου Βόλνα Ευαγγελία του Νικολάου Γιαννέλος Αθανάσιος του Σπυρίδωνα Δαπέργολας Νεκτάριος του Δημητρίου Δασκαλάκης Μάρκος του Βασιλείου Καπετανάκης Γεώργιος του Δημητρίου Καρακολίδης Παναγιώτης του Αντωνίου Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης) του Βασιλείου Μελισσίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου Μηλίγγος Χρήστος του Αποστόλου Μοράτος Ανδρέας του Ευαγγέλου Μουστάκας Πέτρος του Βασιλείου Παπαδόπουλος Γεώργιος του Γρηγορίου
    ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ( Χ.Ε.Κ. - Π.Ε. )
    Διδασκάλου Κωνσταντίνος του Δημητρίου Μπενάκα Σταυρούλα του Κωνσταντίνου Πάγκαλος Αθανάσιος του Παναγιώτη Παναγάκης Αντώνιος του Ιωάννη Σερέτης Παναγιώτης του Γεωργίου Τασιόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη Τσιτσιμπής Γεώργιος του Ηλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση