GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κάλεσε τους Aραβες που διαμαρτύρονται να φύγουν από τη χώρα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τη Δευτέρα δημοσίως τους Άραβες οι οποίοι διαμαρτύρονται για το φόνο ενός...



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τη Δευτέρα δημοσίως τους Άραβες οι οποίοι διαμαρτύρονται για το φόνο ενός νεαρού από την αστυνομία το Σάββατο, να πάνε και να ζήσουν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας υπό παλαιστινιακή διοίκηση.

Ο Άχμεντ Τίμπι, Άραβας βουλευτής, δήλωσε ότι τα σχόλια αυτά του Νετανιάχου, τα πιο ωμά που έχει κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προς την αραβική μειονότητα στη χώρα, δείχνουν ότι ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λικούντ «έχει ξεφύγει».

«Σε όλους όσοι διαδηλώνουν και καταγγέλλουν το Ισραήλ και εκφράζουν την υποστήριξή τους προς ένα παλαιστινιακό κράτος μπορώ μόνο να πω ένα απλό πράγμα: μπορείτε να μετακομίσετε εκεί, στην Παλαιστινιακή Αρχή ή τη Γάζα», είπε ο Νετανιάχου.

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι το κράτος του Ισραήλ δεν θα εγείρει εμπόδια στον δρόμο σας», πρόσθεσε.

Οι Άραβες αποτελούν περίπου το 20% των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ. Εξάλλου ο Τίμπι κατηγόρησε τον Νετανιάχου, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρεί την υπηκοότητα από όσους «ζητούν την καταστροφή του Ισραήλ», ότι υποκύπτει στην ακροδεξιά ατζέντα των πολιτικών του αντιπάλων στο εσωτερικό του Λικούντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση