GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά...

Achilles M. Peklaris    στην τοποθεσία Πλατεία Συντάγματος . Ευτυχώς σήμερα έχει κάπως λιακάδα και καλή θερμοκρασία. Μετά από τρεις μέρες...

Achilles M. Peklaris  στην τοποθεσίαΠλατεία Συντάγματος.

Ευτυχώς σήμερα έχει κάπως λιακάδα και καλή θερμοκρασία. Μετά από τρεις μέρες κάτω από τους βρεγμένους μουσαμάδες, τα παιδάκια ξεθάρρεψαν, έβγαλαν τα παιχνίδια τους στον ήλιο και άρχισαν να παίζουν.

Δεν ξέρω αν αυτό που οι Σύροι πρόσφυγες επέλεξαν να κάνουν, απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος, θα τους βγάλει πουθενά, ούτε κι οι ίδιοι ίσως να το πιστεύουν καλά - καλά.

Ξέρω, όμως, οτι είναι ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια λύση γι' αυτους και για τους επόμενους που θα 'ρθουν - ήδη ανηφορίζουν κατα 'δω οι 700 διασωθέντες πρόσφυγες από το προχθεσινό ναυάγιο νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας. Και ακολουθούν κι άλλοι.


Εγώ, προσωπικά, δεν εχω κανένα πρόβλημα να μεινουν για πάντα στην Ελλάδα, όσοι κι αν είναι, μαζι με τις οικογένειές τους. Το αντίθετο. Όπως θα έχετε καταλάβει προτιμώ τις μεικτές, πολύχρωμες, πολυφυλετικές κοινωνίες με τα όποια μεγάλα ή μικρά προβλήματά τους και αποστρέφομαι την ομοιογένεια μιας "καθαρής" εθνικά κοινωνίας. Πιστεύω στην Αγάπη και στη Συνύπαρξη και όχι στα σύνορα και τον ρατσισμό.

Όμως, οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι αυτοί που ΔΕΝ θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα - και αυτό άλλωστε ζητουν διαμαρτυρόμενοι στην πλατεία Συντάγματος: να τους δώσουμε χαρτιά για να φύγουν στην Ευρώπη.

Επομένως, όλοι εσείς που "ενοχλείστε" ή "δυσανασχετείτε" με την εικόνα(sic) της πλατείας πριν τις γιορτές, αλλά ταυτόχρονα ΚΑΙ με το ενδεχόμενο να μεινουν όλοι αυτοί οι Σύροι πρόσφυγες (και όλοι όσοι ακολουθήσουν) στην Ελλάδα για πάντα, πρέπει να το ξανασκεφτείτε: ή στηρίζετε τον αγώνα της πλατείας Συντάγματος για να τους δοθεί άδεια να φύγουν ή δέχεστε να φιλοξενηθούν άπαντες επ' αόριστον στη χώρα μας.

Γιατί να εξαφανιστουν δεν πρόκειται, ουτε και να σταματήσουν να έρχονται, όσο κάθεστε στον καναπέ σας και αφήνετε να χύνετε αίμα στις χώρες τους.

Καλό θα είναι να το καταλάβουμε όλοι αυτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση