GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλοίωση ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή καταγγέλλει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας

Περιστατικό αλλοίωσης της ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή του πανεπιστημίου καταγγέλλει με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του πανεπι...


Περιστατικό αλλοίωσης της ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή του πανεπιστημίου καταγγέλλει με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης.
Όπως επισήμανε, η αλλοίωση έγινε με φυσική παρουσία. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι στις 1 Οκτωβρίου, από τις 1.30 έως τις 3.40 τα ξημερώματα, κάποιος έθεσε σε λειτουργία υπολογιστή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και άλλαξε τα στοιχεία στην ηλεκτρονική καρτέλα φοιτητή στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης.
Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του κ. Ζαπράνη στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων του πανεπιστημίου Μακεδονίας συνέταξε αναφορά. Ειδικός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε το πανεπιστήμιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει. Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στον εισαγγελέα.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο κ. Ζαπράνης τόνισε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων η πρόσβαση στο χώρο των πανεπιστημίων θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση