GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν δεσμεύεται για τίποτα στην τρόικα

Στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Podemos (ελλ. «Μπορούμε») μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την άπο...



Στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Podemos (ελλ. «Μπορούμε») μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη ότι βρισκόμαστε «στο κατώφλι μιας ιστορικής αλλαγής στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε και πάλι εκλογές, με ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό, ενώ υπογράμμισε πως το κόμμα του «δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα καμία συμφωνία, με το δημόσιο χρέος στο ράφι. Για τον λόγο αυτό δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε σε προαπαιτούμενα περικοπών και λιτότητας, που ανατροφοδοτούν την υπερχρέωση, δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων φόρων, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να εισπραχθούν, δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2015, που θα στείλουν την οικονομία πίσω στην ύφεση».

Βασιζόμενες στις δημοσκοπήσεις που δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και μεγάλη άνοδος του Κινήματος Podemos στην Ισπανία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «είναι πια ξεκάθαρο πως μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη σύντομα -και θα το κάνουμε- το μέχρι χθες ακατόρθωτο, να αλλάξουμε τη πορεία της Ευρώπης, να σταματήσουμε την καταστροφική λιτότητα, να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Παρατήρησε, ακόμα, πως «κάθε μέρα που περνά, το λαϊκό κίνημα στις χώρες μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην Ελλάδα και τους Podemos στην Ισπανία, γίνεται το αντίπαλο δέος στη νεοφιλελεύθερη, γερμανικής κοπής, ηγεμονία στην Ευρώπη». Τόνισε, τέλος, πως τώρα πια ο χρόνος μέτρα αντίστροφα και ο φόβος έχει περάσει στην άλλη πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση