GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πονάς; Έλα βρε δεν πονάς!" Καταγγελία για αμέλεια στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Την Κυριακή 12/10/14 , περί τις 12:30 διεκομίσθη συγγενικό μου πρόσωπο (ετών 83) στα επείγοντα του παθολογικού στον Ευαγγελισμό, λόγω ακα...

Την Κυριακή 12/10/14 , περί τις 12:30 διεκομίσθη συγγενικό μου πρόσωπο (ετών 83) στα επείγοντα του παθολογικού στον Ευαγγελισμό, λόγω ακατάσχετων διαρροϊκών κενώσεων, έντονης αδιαθεσίας και πιθανή επίσχεση προστάτη (αφού δεν είχε ουρήσει από τις 22:00 το προηγούμενο βράδυ). Εκεί αφού του πηραν ένα σύντομο ιστορικό, (μια ειδικευόμενη γιατρός) μας είπαν να περιμένουμε περίπου 3 ωρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων. Μετά απο 3 ώρες μας είπε η συγκεκριμένη ειδικευόμενη να τον πάμε εμείς(!) να κάνει μια ακτινογραφία και έναν υπέρηχο κοιλίας. Όντως τον πήγαμε και ο ακτινολόγος μας είπε ότι η κοιλιά του έχει πολύ αέρα μέσα και πρέπει να διερευνηθεί. Επιστρέψαμε στα επείγοντα με τα αποτελέσματα αλλά η ειδικευόμενη που τον είχε αναλάβει αρνιόταν επι 1,5 περίπου ώρα να ρίξει μία ματιά στις εξετάσεις, προφασιζόμενη ότι έχει πολύ δουλειά. Τελικά μία επιμελήτρια τις είδε, εδωσε εντολή να μπει καθετήρας και ορός (πραγμα που δεν είχε γίνει ως τότε) και του έκανε εισαγωγή στην Α Παθολογική κλινική. Εκει περίπου για 1 ωρα δεν ήρθε κανείς και όταν τον εξέτασε τελικά μία γιατρός (επιμελήτρια) αρνιόταν να πιστέψει οτι ο άνθρωπος πονούσε στην κοιλιά και του έλεγε "πονάς; ελα βρε δεν πονας!"
Εν τω μεταξύ η προϊσταμένη με έναν γιατρό μαλώνανε διότι τα ταμπελακια όλων των εξετάσεων είχαν λάθος όνομα και αυτή υποστήριζε οτι πρέπει να γίνουν όλες οι εξετάσεις απο την αρχή αλλιώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Πράγματι δεν του πήρε κανείς δείγμα ουρων-κοπρανων, προφασιζόμενοι όλοι ότι το όνομα ήταν λάθος!
Έπειτα μέχρι το επόμενο πρωί, δεν μας έδωσε σημασία κανείς αν και τους λέγαμε οτι ο ασθενής δεν ανέπνεε καλά, οι διάρροιες συνεχιζόταν και πονούσε πολύ και την Δευτέρα κατά τις 10:30 αφού εξετάσθηκε ο ασθενής από μια άλλη γιατρό, μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω πιθανής μόλυνσης που είχε στην κοιλιά.
Διέταξε αξονική κοιλίας άμεση και περίπου στις 16:00 τον έβαλαν στο τεχνητό νεφρό για αιμοκάθαρση (λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας που προϋπήρχε και η οποία επιδεινώθηκε από την μόλυνση) με τον φόβο όμως να πάθει ανακοπή. Πράγματι έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης, αλλά κατάφεραν και τον επαναφέραν. Τον βγάλανε διασωληνωμένο από το τεχνητό νεφρό και το απόγευμα στις 19:00 περίπου έγινε η αξονική που έπρεπε να γίνει απο το πρωί. Εκει ανακάλυψαν ότι έπασχε απο ειλεό εντέρου. Ηταν όμως αργά. Έμεινε διασωληνωμένος μέχρι την Τετάρτη το πρωί 15/10, οπότε και κατέληξε απο σηπτική καταπληξία.
Πιστεύω ότι αν απο την αρχή είχαν ανακαλύψει από τι έπασχε θα μπορούσε να μπει στο χειρουργείο και να γλιτώσει. Απλά η μόνιμη απάντηση που παίρναμε απο όλους στην αρχή ήταν "καλά δεν βλέπεις οτι γίνεται χαμός, τι να κάνουμε και μεις είμαστε λίγοι".
Αναγνώστης

1 σχόλιο

  1. ΜΗ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ(ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ),ΑΥΠΝΟΙ,ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΑΘΛΙΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ-ΑΜΟΙΒΩΝ-ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ .ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΤΕΠ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΚΝΔΥΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΧΩΝ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΩΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση