GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ευρώπη θα χάσει μία δεκαετία»

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών πρόκειται να προειδοποιήσει την Ευρώπη για μία «χαμένη δεκαετία» σε μία πρωτοφανή επίθεση στην οικ...


Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών πρόκειται να προειδοποιήσει την Ευρώπη για μία «χαμένη δεκαετία» σε μία πρωτοφανή επίθεση στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ.
Μιλώντας εν όψει της συνάντηση των G20 στη Βρισβάνη, ο Τζακ Λιου θα πει ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να επαναφέρει μία υγιή ανάπτυξη και ο κίνδυνος να πέσει σε χειρότερη δίνη, σύμφωνα με αποσπάσματα των δηλώσεων του.
Όπως υποστηρίζουν οι Financial Times, η έντονη κριτική αντανακλά την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών που αναμένεται να είναι και πάλι η ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι οικονομίες ανά τον κόσμο θα περιμένουν από τους αμερικανούς καταναλωτές να δώσουν ώθηση στις καταναλωτικές δαπάνες.
«Εν ολίγοις, οι status quo πολιτικές στην Ευρώπη δεν πέτυχαν τον κοινό στόχο μας στη G20 για ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Λιου προσθέτοντας ότι «η ΕΚΤ έχει κάνει κάποια αποφασιστικά βήματα για να στηρίξει την ανάπτυξη μέσω της νομισματικής πολιτικής. Όμως… μόνο αυτό δεν έχει αποδειχτεί αρκετό να υπάρξει υγιής ανάπτυξη».
Και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση και άλλοι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί για να μειωθεί ο κίνδυνος να πέσει η περιοχή σε χειρότερη δίνη.
«Ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μία χαμένη δεκαετία στην Ευρώπη», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Τα σχόλια του Τζακ Λιου δείχνουν με σαφήνεια τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών για περισσότερα προβλήματα στην Ευρώπη και το πώς θα πλήξουν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
Αλλά όπως επισημαίνουν οι Financial Times αντανακλούν την ανησυχία των ΗΠΑ για την απροθυμία της Ευρώπης – και κυρίως της Γερμανίας – να χρησιμοποιήσουν τη νομισματική πολιτική.
Το σχόλια του μπορεί να δημιουργήσουν ψυχρό κλίμα στις συναντήσεις της G20 ειδικά ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και την Άγκελα Μέρκελ.
«Ο κόσμος βασίζεται στις ΗΠΑ για να οδηγήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Αλλά η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να ευημερήσει βασιζόμενη μόνο στις ΗΠΑ να είναι ο βασικός εισαγωγές ούτε η μόνη χώρα με ισχυρή ανάπτυξη για να ισοφαρίσει την αδύναμη ανάπτυξη στις άλλες χώρες», τόνισε ο Τζακ Λιου.
Τέλος, κάλεσε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν μία ευρεία γκάμα νομισματικών, οικονομικών και δομικών εργαλείων για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση