GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Οίκος ανοχής" και "οίκος ένοχης"

Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου, Αρθρογράφου -Σχολιογράφου Μου το τηλεφώνησε φίλος: "Όλοι οι οίκοι ανοχής έχουν τεράστια κέρ...



Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου,
Αρθρογράφου -Σχολιογράφου

Μου το τηλεφώνησε φίλος:
"Όλοι οι οίκοι ανοχής έχουν τεράστια κέρδη...
Ο μόνος που χρεωκόπησε είναι το Ελληνικό Κράτος. Μήπως πρέπει ν'αλλάξουμε Π.....νες;"
Χαριτωμένο.
Με την ευκαιρία (και φυσικά χωρίς πρόθεση να μειώσω το παραπάνω) θα ήθελε να αποκαταστήσουμε την (τρωθείσα) τιμή, αξία και προσφορά των "Οίκων Ανοχής" ("Ο.Α") αποφεύγοντας να την προσομοιάσουμε με την απαράδεκτη αντίστοιχη με Κρατικού Οίκου Ενοχής ("Κ.Ο.Ε").

Σε παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο: "Μακάρι να γινόμαστε" είχα τονίσει ακριβώς την ανεπίτρεπτη αδικία, σε βάρος των "Ο.Α" ή Μπ.....λων", από όσους επιμένουν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι / να εξισώνουν τους δύο οίκους. Και κατέληγα στο Ηθικό Δίδαγμα: Αν θέλουμε να μπεί τάξη στο Κράτος μας, να προσπαθήσει να μιμηθεί /γίνει "Ο.Α"! .

"Νοείται Οίκοθεν"(=Αυτονόητο) ότι υπάρχει κραυγαλέα διαφορά ανάμεσα στους δύο "Όίκους".

- Ο "Ο.Α" (ιδίως ο σύγχρονος) προσφέρει:
Καθαριότητα, τάξη, ασφάλεια, ευχαρίστηση, αυτοπεποίθηση, παίρνεις ό,τι πληρώνεις (value for money που λέμε στο χωριό), υπάρχει σειρά προτεραιότητος, που όλοι σέβονται. Ειδικοί υπάλληλοι /προστάτες φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία, ώστε ο πελάτης -που πληρώνει- να μένει ευχαριστημένος, ικανοποιημένος .

- Ο "Ο.Ε" (που αδόκιμα αποκαλείται : "Ο.Α" ή λαϊκά "Μπ.....λο"):

Χαρακτηρίζεται από βρωμιά - όχι μόνο των διαφθοροδιαπλοκόμενων - ανασφάλεια, δυσαρέσκεια , πληρώνει ο πολίτης /πελάτης χωρίς να παίρνει ανάλογα ή και καθόλου, κανείς δεν σέβεται κανένα, ένα μπάχαλο κυριολεκτικά.

Θα μου πείτε τώρα τι κάνεις; Αγνοείς ότι τα "Εν οίκω μη εν δήμω"; καθόλου.

Αλλά εδώ γίναμε διεθνές βούκινο, ρεζίλι να μη τα πούμε και μεταξύ μας ώστε να περισώσουμε ό,τι αξίζει ή απόμεινε όπως πχ οι "Ο.Α";

Ας είχαμε "φροντίσει τα του οίκου μας" καλύτερα. Τώρα .........
Από αρχαιοτάτων χρόνων οι δύο Οίκοι (εκείνος της Πολιτικής /Κράτους και ο άλλος της Ηδονής) δεν ταυτίζονται. Διαφέρει η Ιστορία, η πορεία, η προσφορά εκάστου!

Αλλά και τα Ο ι κ ό σ η μ α τους.

Κόκκινο, του "Ο.Α".
Θαμπό ιριδίζον, απροσδιόριστο, μεταβαλλόμενο, ανεπαρκές, του "Ο.Ε". Δεν δείχνει /φωτίζει δρόμους, διεξόδους ή τόπους ανακούφισης, απόλαυσης.

Υ.Γ Επειδή ψυχανεμίζομαι πως δεν έπεισα μερικούς αναγνώστες, οι οποίοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως το (φερόμενο ως) Κράτος μας είναι: "Ο.Α" ή "Μπ.....λο", και - επομένως θα βελτιωθεί, αν αλλάξουμε "Π.....νες".

Υπάρχει αντίλογος: Τόσες δεκαετίες, τόσες εκλογικές διαδικασίες, τόσοι Ηγέτες/ Ταγοί/ Αξιωματούχοι, τόσοι Δημόσιοι "Λειτουργοί" δεν αλλάξανε; Αλλάξανε.

Τι έγινε; Τι βελτιώθηκε; Τίποτα!....

Αντίθετα η κατάσταση χειροτέρεψε. Η Χώρα χρεωκόπησε. Αποικιοποιήθηκε, έγινε προτεκτοράτο.

Παραδόθηκε στα πιράγχας των Διεθνών τοκογλύφων, προκειμένου να την κατασπαράξουν.

Τώρα αν κάποιοι συμπολίτες θέλουν να πιστεύουν πως θα πρέπει να συνεχίσουν τις .............. αλλαγές προσώπων / προσωπικού / τότε ας γνωρίζουν ότι "Αντλούν εις Πίθον Δαναίδων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση