GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκρηξη στο αρχηγείο της αστυνομίας της Καμπούλ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί μέσα στο γραφείο του διοικητή της...



Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί μέσα στο γραφείο του διοικητή της...


αστυνομίας της Καμπούλ, στην έδρα της αστυνομίας, στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές χωρίς να αναφέρουν αν υπάρχουν θύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της αστυνομίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας της Καμπούλ. Δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία επί του παρόντος», πρόσθεσε ο Νατζίμπ Ντανίς, αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν επίθεση αυτοκτονίας ή επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από απόσταση, δύο επιχειρησιακοί τρόποι που συχνά χρησιμοποιούνται από τους Ταλιμπάν.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο και να μεταφέρουν τραυματίες.

Ο διοικητής της αστυνομίας, στρατηγός Ζαχίρ Ζαχίρ, δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μήνυμά τους στο Twitter.

Μια πρώτη έκρηξη είχε σημειωθεί νωρίτερα σήμερα σε άλλη συνοικία της πρωτεύουσας χωρίς να υπάρξουν θύματα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν επίσης αντάρτες Ταλιμπάν.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην Καμπούλ ήταν στις 21 Οκτωβρίου όταν βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση εναντίον λεωφορείου του αφγανικού στρατού προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση