GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: "Συμπαράσταση στον αγώνα των σχολικών φυλάκων"

Τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των σχολικών φυλάκων εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αντιπροσ...



Τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των σχολικών φυλάκων εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου με την οποία...
συναντήθηκε, ενώ άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοτικές αρχές προσφεύγουν κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες.

Οι εκπρόσωποι των Σχολικών Φυλάκων ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί φύλακες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει μέσα σε μια νύχτα, περισσότερους από 2200 εργαζόμενους.

Σήμερα αρκετοί από αυτούς διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με δικαστικά μέσα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρέψει με ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές κλπ.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα το σοβαρό ζήτημα της απόδοσης των ενσήμων τους για την περίοδο 2001-2007 που η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ως συντάξιμο χρόνο, γιατί οι σχολικοί φύλακες εργάζονταν με ευθύνη της, με διάφορες σχέσεις εργασίας (μαθητεία κλπ). Ο Σύλλογος των Σχολικών Φυλάκων διεκδικεί την απόδοση όλων των ενσήμων για όλη την περίοδο που εργάζονταν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή θα διεκδικήσει την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων σχολικών φυλακών.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτο δημοτικές αρχές να ασκούν έφεση κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες, όπως πρόσφατα έκανε η δημοτική αρχή της Λάρισας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση