GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Γεροντόπουλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, είχε στην Βιέννη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Στο πλαίσι...



Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, είχε στην Βιέννη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Ο.Η.Ε για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες, ο κ.Γεροντόπουλος συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο κ.κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέπτεται από χθες και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη την Αυστρία.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι στα τέλη του μήνα. Αναφέρθηκαν ακόμα στην πρόσφατη περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Θράκη και ο Παναγιώτατος κ.κ.Βαρθολομαίος εξέφρασε στον κ.Γεροντόπουλο την χαρά και ικανοποίηση του, για την πολύ θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι του νομού Έβρου αλλά και όλης της Θράκης, κατά την επίσκεψη του στην ακριτική περιοχή.

Μετά την συνάντηση τους, παρακάθισαν και οι δύο σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη η πρέσβης της Ελλάδας στην Βιέννη κ. Χρυσούλα Αλειφέρη. Παρόντες ήταν επίσης ο πρέσβης μας στον ΟΑΣΕ κ.Παπαδάκης, ο πρέσβης μας στην Ουγγαρία κ. Γιαννακάκης, οι πρέσβεις της Κύπρου κ. Ιερωνυμίδης, της Ρωσίας, της Σερβίας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας και ο Νούντσιος του Βατικανού.

Στο κενοτάφιο του Υψηλάντη

Τέλος, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε τον ελληνικό τομέα του ιστορικού Νεκροταφείου «Ζανκτ Μαρξ» της Βιέννης και κατέθεσε λίγα λουλούδια στο κενοτάφιο του ηγέτη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, Αλέξανδρου Υψηλάντη που υπάρχει εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση