GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξάνθη: Συνελήφθησαν δύο άντρες που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, 39 και 34 ετών, κατηγορούμενων κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση διακεκριμένων φθορών κ...


Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, 39 και 34 ετών, κατηγορούμενων κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και απλών σωματικών βλαβών, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων, προχώρησαν στο Δροσερό Ξάνθης άντρες του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, εντόπισαν στο Χρυσοχώρι, τους δύο ημεδαπούς να επιβαίνουν σε ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.
Οι δράστες δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και αφού τους εξύβρισαν και τους απείλησαν, επιτέθηκαν εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους ελαφρά με τα χέρια στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο 39χρονος επιχείρησε ανεπιτυχώς να χτυπήσει με τσεκούρι τους αστυνομικούς.
Εκείνοι πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, καλώντας τον 39χρονο να πετάξει το τσεκούρι.
Ο άνδρας δεν συμμορφώθηκε και προκάλεσε με αυτό φθορές σε υπηρεσιακό όχημα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν για να ακινητοποιήσουν τους δράστες, εκείνοι όμως επιβιβάστηκαν αστραπιαία στο αυτοκίνητό τους και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, με αποτέλεσμα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εντοπισθούν οι δράστες και να συλληφθούν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών, στο σπίτι του 39χρονου, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων τέσσερις σπάθες, συνολικού μήκους από 48 έως 95 εκατοστών, δύο τσεκούρια – μπαλτάδες, μεταλλικά αντικείμενα και τεμάχια από σωλήνες χαλκού, αλυσοπρίονο και οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση