GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στήνουν κάλπες σε… πυριτιδαποθήκη

Οι φιλορώσοι ένοπλοι αυτονομιστές στήνουν κάλπες σήμερα στην ανατολική Ουκρανία για την ανάδειξη αντιπροσώπων, αψηφώντας τις επ...

Οι φιλορώσοι ένοπλοι αυτονομιστές στήνουν κάλπες σήμερα στην ανατολική Ουκρανία για την ανάδειξη αντιπροσώπων, αψηφώντας τις επικρίσεις του Κιέβου και των δυτικών κυβερνήσεων.

Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει το στήσιμο της κάλπης ως παράνομο. Η Ρωσία, αντιθέτως, έχει αναφέρει πως θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμά τους.

Οι φιλορώσοι ένοπλοι αυτονομιστές ευελπιστούν πως αυτές οι εκλογές «θα απομακρύνουν ακόμα περισσότερο το Ντόνετσκ από το Κίεβο», όπως τόνισε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, Ρόμαν Λιάγκιν.

Μάλιστα, ο Ρόμαν Λιάγκιν δήλωσε ανοιχτά πως από τις κάλπες θα νομιμοποιηθεί η «Δημοκρατία του Ντόνετσκ».

Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί στην περιοχή συνεχίζονται, με τις αρχές του Κιέβου να ανακοινώνουν πως το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 6 στρατιώτες, ένας εκ των οποίων στον χώρο του αεροδρομίου του Ντόνετσκ, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στη γειτονική περιοχή του Λουγκάνσκ, οι αντάρτες έχουν από την Παρασκευή ανοίξει σφοδρό πυρ εναντίον πολλών τοποθεσιών με χρήση όλμων, πυροβολικού και αρμάτων μάχης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης ο οποίος υποστηρίζει τις αρχές του Κιέβου.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση