GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς να μην ζητούν χρήματα για την τέλεση των μυστηρίων

Να σταματήσουν να ζητούν χρήματα από τους πιστούς για την τέλεση των μυστηρίων ζήτησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος από τους καθολι...



Να σταματήσουν να ζητούν χρήματα από τους πιστούς για την τέλεση των μυστηρίων ζήτησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος από τους καθολικούς ιερείς, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Βατικανό.

«Πόσες φορές, μπαίνοντας σε εκκλησίες, βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμη κατάλογος με τις τιμές για την βάπτιση, ή για τις διάφορες ευχές; Ο κόσμος το θεωρεί σκάνδαλο», τόνισε ο Αργεντινός πάπας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί, κανείς, «να νοικιάσει μια Εκκλησία» αφού «δεν είναι δυνατόν να λατρεύεις δυο κυρίους: δεν γίνεται να λατρεύεις, συγχρόνως, τον Θεό και τα χρήματα».

Ο ποντίφικας θέλησε, επίσης, να καταστήσει σαφές ότι «η λύτρωση είναι κάτι το οποίο δίδεται δωρεάν» και πως «δυο είναι τα πράγματα που ο λαός του Κυρίου δεν μπορεί να συγχωρέσει: τον ιερέα ο οποίος είναι φιλοχρήματος και εκείνον που κακομεταχειρίζεται τους ανθρώπους».

Πάντως, άμεση ήταν η απάντηση του αρχιεπισκόπου της πόλης της Γένοβας Άντζελο Μπανιάσκο -ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας.

Ο Μπανιάσκο είπε ότι «ο κάθε οβολός των πιστών δίνεται ελεύθερα και πρόκειται μόνον έναν τρόπο με τον οποίο συνεισφέρει, όποιος το επιθυμεί, στις υλικές ανάγκες της Εκκλησίας».

1 σχόλιο

  1. Σωστός! Να τους τρέφει ο θεός τους (ή οι χριστιανοί) όπως τα πετεινά του ουρανού και όχι εγώ ο συνταξιούχος άθεος. Θα τους νοιάζει μετά ο πολιτικός γάμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση