GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο νομοσχέδιο ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας για τη πάταξη της διαφθοράς

Νέα αυστηρά μέτρα ετοιμάζεται να λάβει το υπουργείο Υγείας για την πάταξη της διαφθοράς στον χώρο της υγείας, σύμφωνα με τον υπουργ...


Νέα αυστηρά μέτρα ετοιμάζεται να λάβει το υπουργείο Υγείας για την πάταξη της διαφθοράς στον χώρο της υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Με βάση λοιπόν, τα νέα μέτρα όποιος δέχεται ή αξιώνει «φακελάκι» θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το μέγιστο της ποινής που έχει ορίσει ο νομοθέτης για το συγκεκριμένο αδίκημα, ενώ ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρού ή άλλου επαγγελματία υγείας θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Ο κ. Καλαμάρης, νομικός, ο οποίος ήταν παρών στις ανακοινώσεις του κ.Βορίδη τόνισε ότι στον χώρο της Υγείας η διαφθορά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθώς συνδέεται με την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αυτό, γιατί, το θύμα είναι άρρωστος και αυτό κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και περίπλοκη.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως θα δημιουργηθεί «ανοιχτό» ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ασθενών που χρειάζονται επέμβαση, έχοντας ως στόχο να μειωθεί το φαινόμενο της διαφθοράς στα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, όπου και καταγράφεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το σύστημα αυτό θα είναι προσβάσιμο, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί αν παρακάμπτεται η λίστα προτεραιότητας.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα γίνεται προληπτικός έλεγχος του χρόνου νοσηλείας σε όλες τις χειρουργικές κλινικές του ΕΣΥ, ώστε να μην χρησιμοποιείται πλέον η καθυστέρηση ως μοχλός πίεσης του γιατρού στον ασθενή για να καταβάλει «φακελάκι» προκειμένου να μπει πιο γρήγορα στο χειρουργείο.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

Φωτογραφία: Sooc

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση