GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κάνναβη επηρεάζει τις τραυματικές μνήμες

Η κάνναβη θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων της διαταραχής μετατραυματικού στρες, όπως υποστηρίζουν ισραηλινοί ερ...


Η κάνναβη θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων της διαταραχής μετατραυματικού στρες, όπως υποστηρίζουν ισραηλινοί ερευνητές.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κάνναβη ενεργοποιεί αλλαγές σε μια περιοχή του εγκεφάλου, η οποία σχετίζεται με τις τραυματικές αναμνήσεις.
Η νέα αυτή έρευνα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ερευνών, οι οποίες δείχνουν ότι η μαριχουάνα μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στη διαχείριση του μετατραυματικού στρες.
Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Χάιφα στο Ισραήλ εξέτασε τις επιδράσεις μιας συνθετικής ουσίας (WIN 55,212-2), η οποία προκαλεί παρόμοιες επιδράσεις με αυτές που προκαλούνται από την τετραϋδροκανναβινόλη, το ενεργό συστατικό που περιέχεται στη μαριχουάνα.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο η ουσία αυτή επηρέαζε τους ανθρώπους που εκτίθεντο σε υπενθυμίσεις τραυματικών εμπειριών.
Συγκεκριμένα μέρη, τοποθεσίες και καταστάσεις μπορεί να επαναφέρουν στη μνήμη όσων υποφέρουν από μετατραυματικό στρες τις τραυματικές εμπειρίες που έχουν βιώσει, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι αρνητικές συνέπειές τους.
«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν, ότι η σχέση ανάμεσα στο κύκλωμα του φόβου του εγκεφάλου μετά από ένα τραύμα και η διαχείριση των κανναβινοειδών επιτρέπει τη συντέλεση αυτής της αλλαγής» εξήγησε στη MailOnline η επικεφαλής συγγραφέας Dr Irit Akirav και συνέχισε: «Αυτή η μελέτη μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές δοκιμές και σε ανθρώπους, αναφορικά με τους τρόπου πρόληψης της ανάπτυξης του μετατραυματικού στρες και των διαταραχών άγχους ως συνέπεια ενός τραυματικού γεγονότος».
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Neuropsychopharmacology.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση