GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημερήσια διαταγή Δένδια για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Διαβάστε την ημερήσια Διαταγή: "Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό... Η 17η...



Διαβάστε την ημερήσια Διαταγή: "Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό...
Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα συμβολισμού και μνήμης, αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν με σθένος και αυθορμητισμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων και έμπρακτη απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός ομοθύμως, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής τοποθέτησης και πέραν της οποιασδήποτε υπαρξιακής θεώρησης δεν μπορεί να συμπορευθεί με λογικές και καθεστώτα που καταλύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και εκμαυλίζουν την έννοια του κράτους δικαίου.

Η ελληνική πολιτεία αποδίδει σήμερα φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στην ελληνική νεολαία που με το πάθος της τίμησε τις δημοκρατικές μας παραδόσεις και κατέδειξε για μια ακόμη φορά ότι κάθε μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση - κάθε δημοκρατική ανατροπή- επιτυγχάνεται με υπέρβαση των μικρών και των καθημερινών, με αγώνα συλλογικό και κοινωνική προσπάθεια ανιδιοτελή.

Το μήνυμα αυτό παραμένει και σήμερα επίκαιρο, μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και τον αγώνα που δίδει η χώρα μας για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση.

Σ’ αυτή την εποχή των προκλήσεων και της ιστορικής για το έθνος ευθύνης, καλούμεθα όλοι,

να υπερβούμε τις «ελλειμματικές» νοοτροπίες του παρελθόντος,

να συνθέσουμε εποικοδομητικά τις διαφορές μας και τις αντιθέσεις μας

και να μετάσχουμε ως ενεργοί πολίτες στις εξελίξεις και τους θεσμούς του Πολιτεύματος, απαντώντας έτσι, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, σε όλους εκείνους που επιχειρούν να απομειώσουν και να υποβαθμίσουν το τεράστιο θεσμικό, ιστορικό και αξιακό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η θλιβερή παρένθεση της επταετούς δικτατορίας, που προσέβαλε την τιμή και τους δεσμούς ενότητας του ελληνικού λαού με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί πλέον ένα μακρινό παρελθόν.

Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, όπως αναγνωρίζεται από όλους, αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους και των δημοκρατικών θεσμών.

Με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση στο εθνικό καθήκον, όλοι εσείς, μόνιμα στελέχη, κληρωτοί και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, συνθέτετε ένα αξιόπιστο και στιβαρό εθνικό αμυντικό σύστημα το οποίο εγγυάται όχι μόνο την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας, αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ημέρα και νύκτα, διασφαλίζετε τα συμφέροντα του απανταχού Ελληνισμού και υποστηρίζετε αθόρυβα το σύνολο των εθνικών προσπαθειών για εμπέδωση της ειρήνης, της διεθνούς νομιμότητας και της οικονομικής μας ευημερίας.

Συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης και την υψηλή σας αποστολή δεν επιτρέψατε στους εαυτούς σας να καμφθείτε από την εσωστρέφεια και τις δυσκολίες της εποχής. Με τη στάση και το παράδειγμά σας, αποτελείτε υπόδειγμα φρονήματος και ήθους, ανιδιοτελούς προσφοράς στον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο, άξιοι συνεχιστές όλων εκείνων που πριν από σαράντα και πλέον έτη έδωσαν ευγενή αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την εκπλήρωση των προσδοκιών του ελληνικού λαού.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας μνήμης, σας καλώ να συνεχίσετε να επιτελείτε πάντοτε τη συνταγματική σας αποστολή με τον ίδιο ζήλο, αισθανόμενοι υπερηφάνεια για το έργο και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχετε θεμελιώσει με τον ελληνικό λαό.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Νίκος Δένδιας"

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση